VitaHarmony ExtraCal Double—90 tablet

ExtraCal Double® je efektivním řešením pro potřebnou suplementaci vápníku, hořčíku, křemíku, jódu a vitaminu D3. Na kosti profesionálně...

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2704113 | Zbozi: 18106861

Popis produktu

ExtraCal Double© je efektivním řešením pro potřebnou suplementaci vápníku, hořčíku, křemíku, jódu a vitaminu D3. Na kosti profesionálně...

Účinné látky

Vápník
Hořčík
Vitamin D3

Užití

Extracal Double© je zesílenou kombinací vápníku, vitaminu D3, křemíku, hořčíku a jódu.
Upravený tvar tablety umožňuje bezproblémové a rychlé spolknutí. Je vhodný i pro děti od 10 let, s vápníkem a vitaminem D3 pro období vývoje a růstu kostí. S věkem se schopnost vstřebávání vápníku snižuje, proto je doplňování výživných složek kostí velmi důležité. Denní dávka vápníku jen ve 2 tabletách za den.

Dávkování

1 tableta 2x denně, nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Vápník je obsažen v těle ve větším množství než kterýkoliv jiný prvek. Nejvíce vápníku v těle je vázáno v kostech a zubech. Potřeba vápníku závisí hlavně na věku. V dětství a dospívání je ho potřeba mnohem více, protože se vytváří kostní hmota. Zvýšenou potřebu mají také ženy v době těhotenství, kojení a v období klimakteria. Vhodný je rovněž pro sportovce.
Proč máme vápníku nedostatek?
Nedostatek vápníku může mít mnoho příčin. Kromě nízkého příjmu samotného vápníku v potravě je to i nedostatečný příjem hořčíku a vitaminu D3, poruchy metabolizmu vápníku (nemoci štítné žlázy a příštítných tělísek), porucha vstřebávání vápníku nebo vitaminu D3 (nemoci střev, jater nebo ledvin), zvýšené ztráty vápníku a další.

Složení

Vápník 800 mg,
Hořčík 320 mg,
Křemík 10 mg,
Jód 75 mcg,
Vitamin D3 7 mcg.
Údaje o firmě tel.: 545 222 863 e-mail: vitaharmony Avitaharmony.cz web: www.vitaminy-mineraly.cz

Příbalový léták