Hemagel—30 g

Zdravotnický prostředek

Hydrofilní gel k ošetření povrchových poranění kůže jako jsou odřeniny, popáleniny, řezné rány a drobná poranění. Hemagel je vyvinutý Ústavem Makromolekulární chemie AV ČR.

Cena vč. DPH
657 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3260917 | Zbozi: 18108328

Popis produktu

Hydrofilní gel k ošetření povrchových poranění kůže jako jsou odřeniny, popáleniny, řezné rány a drobná poranění. Hemagel je vyvinutý Ustavem Makromolekulární chemie AV ČR.

Užití

Proč používat HemaGel k ošetření ran? - unikátní technologie vychytávání volných kyslíkových radikálů - kryje ránu před sekundární infekcí zvenčí - utváří na ráně pružnou mechanickou ochrannou vrstvu - vytváří vhodné prostředí pro granulace včetně snižování sekrece

Dávkování

Použití gelu: - očistěte ránu od mechanických nečistot, např.částeček prachu,zbytků předchozích léčebných materiálů, které by mohly následně dráždit a poškozovat ránu. - rozetřete tenkou vrstvu gelu (Imm) po celé ploše spodiny rány s mírným přesahem na zdravou pokožku. Gel přilne na spodinu rány a postupně absorbuje sekrety a další tekutiny z rány. - ránu překryjte nesavým materiálem (např.mastným tylem) a následně fixujte obinadlem nebo gázovým čtvercem a náplastí. Drobná poranění po nanesení gelu kryjte polštářovou náplastí. - převaz provádějte dle potřeby po 12-48hod, vždy dle stavu rány a průsaku sekundárního krytí nebo pokynu ošetřujícího.

Vedlejší příznaky

Nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky.

Fakta

HemaGel chemicky váže kyslíkové radikály, které vznikají při zánětlivých procesech.
Vytváří optimální pH v ráně a tím napomáhá hojení. Prověřená struktura gelu zabraňuje uvolňování částeček gelu do rány s následnou iritací. Dodává do rány vlhkost, zabraňuje vysušování rány a tvorbě strupů a také zlepšuje vhled jizvy. Účinek gelu se projevuje bobtnáním. Unikátní technologie gelu zabraňuje přilepení k ráně a tím umožňuje i velmi snadné odstranění jemným setřením nebo opláchnutím. Dosavadní praxe a klinické zkoušky ukázaly, že vlhké prostředí výrazně urychluje proces hojení. Zároveň udržuje stálou teplotu v ráně, což je velmi důležité pro kvalitní zhojení.

Složení

HemaGel je hydrofilní © methakrylátový gel na bázi síťovaného © kopolymeru 2-hydroxyethylmethakrylátu © obsahujícího © polymerně © vázané © stericky © stíněné aminoskupiny.

Příbalový léták