Teploměr lékařský digitální Domotherm Rapid

Zdravotnický prostředek

Voděodolný digitální teploměr s flexibilní měřící špičkou, akustickým signálem a velkým displejem. Výsledek měření do 30 vteřin.

Cena vč. DPH
135 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2512854 | Zbozi: 18133657

Popis produktu

Voděodolný digitální teploměr s flexibilní měřící špičkou, akustickým signálem a velkým displejem. Výsledek měření do 30 vteřin.

Užití

Voděodolný digitální teploměr s flexibilní měřící špičkou, akustickým signálem a velkým displejem. Výsledek měření do 30 vteřin. Maximální teploměr. Nejvyšší hodnota teploty při měření se ukazuje tak dlouho, dokud se přístroj nevypne. Akustický signál ke kontrole připravenosti k provozu a konci měření. Výsledek měření cca. 30 až 9 vteřin, vždy podle metody měření. Voděodolný. Pro kompletní čistící koupel (max. 30 minut). Paměť pro naměřené hodnoty. Automatické ukládání poslední naměřené hodnoty. Automatické vypnutí pro šetření baterie (po zhruba 10 minutách).
ZPŮSOBY MEŘENÍ
V ústní dutině (orálně) - Senzor měření musí mít dobrý kontakt s ústy. Zavřete pusu a nadýchněte se zvolna nosem, minimální doba měření: 1 minuta.
V řitním otvoru (rektálně) - Toto je nejjistější metoda měření. Hodí se obzvlášt pro kojence a malé děti. Špička teploměru se opatrně zavede 1-2 cm do řitního otvoru.
Minimální doba měření: 30 vteřin.
Pod paží (axilárně) - Tento druh měření je nevhodný k provádění přesného měření.
Minimální doba měření: 5-10 minut!

Dávkování

Dle potřeby.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Co dělat při horečce? Normální teplota těla: 36,9"C + 0,5 *C. Mírná horečka od 37,5*C.
Vysoká horečka přes 39"C (měřit rektálně). - Opatření: chladné koupele nebo zábaly lýtek - Horečka neklesá pod 38"C, doporučuje se hodně pít a klid v posteli. - Při neměnící se teplotě přivolejte lékaře.

Příbalový léták