Bepanthen Plus krém—100 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Bepanthen Plus krém urychluje odeznívání příznaků podráždění pokožky a napomáhá hojení poranění kůže. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
449 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3362150 | Zbozi: 18121125

Popis produktu

Přípravek Bepanthen Plus krém urychluje odeznívání příznaků podráždění pokožky a napomáhá hojení poranění kůže. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dexpanthenolum
Chlorhexidini dihydrochloridum

Užití

Přípravek lze používat na suchá místa i mokvající povrchová poranění pokožky, jako jsou oděrky, řezné rány a škrábnce, puchýře, trhliny a praskliny.

Dávkování

Dle příbalového letáku nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nanášejte tenkou vrstvu Bepanthen Plus i několikrát denně (1-5x), podle potřeby, na očištěnou ránu nebo zanícenou oblast pokožky. Podle potřeby lze ránu chránit náplastí nebo obvazem.
Je třeba se vyhnout aplikaci přípravku na větší kožní plochy.
Bepanthen Plus lze lehce nanášet i omývat, nemastí ani nelepí.
Při náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.
Máte-li jakékoli další otázky týkající se používání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka

Příznaky

Popáleniny (i sluneční), omrzliny,rány,vředy, bércové vředy.

Prevence

K ošetření drobných poranění, odřenin nebo škrábanců.

Kontraindikace

Přípravek nesmí být používán při alergii na některou z jeho složek. Rovněž se nesmí použít k ošetřování hlubokých a silně znečištěných ran.

Vedlejší příznaky

Velice zřídka se mohou vyskytnout alergické reakce zduření a zarudnutí kůže.

Fakta

Nedojde-li během 10-14 dnů léčby ke zmenšení vředu nebo zhojení rány, stejně tak dojde-li ke zduření a zarudnutí okrajů, ke zvýšené bolestivosti nebo ke vzniku horečky, je nutné vyhledat lékařskou pomoc.

Poznámka

Přípravek se může používat v těhotenství iv době kojení (např. k ošetření oděrek nebo prasklin prsních bradavek, ne však na velké plochy). Přípravek je možné použít i u dětí.

Složení

Léčivou látkou je Dexpanthenolum 50 mg a Chlorhexidini dihydrochloridum 5 mg v 1g krému.
Pomocnými látkami jsou racemický pantolakton, cetylalkohol, stearylalkohol , bílá vazelína, tekutý parafín, tuk z ovčí vlny, makrogol-2000- stearát, čištěná voda.

Příbalový léták