Biomedica Magnesium Lactate 500mg—100 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Magnesium lactate Biomedica obsahuje hořčík, který patří k nejdůležitějším prvkům v lidském těle. Je nezbytný pro stavbu kostí, chrupavek a zubů a je významný pro normální funkci nervového, svalového, srdečně-cévního a imunitního systému. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
165 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3013514 | Zbozi: 18114064

Popis produktu

prvkům v lidském těle. Je nezbytný pro stavbu kostí, chrupavek, a zubů a je významný pro normální funkci nervového, svalového, srdečně-cévního a imunitního systému. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

magnessii lactas dihydricus

Užití

prvkům v lidském těle. Napomáhá využití kyslíku při svalové zátěži. Je an pro stavbu kostí, chrupavek a zubů a je významný pro normální funkci nervového, svalového, srdečně-cévního a imunitního systému.
Přípravek doplňuje hladinu hořčíku v organizmu. Je určen k prevenci či odstranění všech forem nedostatku hořčíku vzniklého při ztrátách hořčíku, případně při některých onemocněních (cukrovka, poruchy jaterních funkcí při zánětech jater či u alkoholismu), při jednostranné výživě apod.
Na doporučení lékaře lze přípravek podle potřeby užívat v těhotenství, při kojení, při úzkostných stavech a svalových křečích.

Dávkování

Děti nad 6 let: tabletu denně.
Denní dávku u dospělých je vhodné rozdělit do 2 — 3 dávek (ráno, poledne a večer) a zapíjet dostatečným množstvím tekutiny. Tablety se obvykle polykají celé, nerozkousané.
Obvyklá doba užívání přípravku je 3 — 4 týdny.

Příznaky

Svalové křeče, bolesti svalů, migrény, úzkostné stavy.

Prevence

onemocnění (nekontrolovaný diabetes mellitus, virové hepatitidy, poruchy jaterních funkcí při různých onemocněních a při alkoholismu, hypercholesterolemie, malabsorpce, jednostrannou výživu, postmenopauzální osteoporózu).
Dlouhodobé stresové stavy, funkční příznaky anxietních krizí s hyperventilací (spasmofilie, konstituční tetanie), chronický únavový syndrom.
Svalové křeče s prokázanou hypomagnezemíí.

Kontraindikace

Podávání přípravku je kontraindikováno u následujících onemocnění a stavů: - hypersenzitivita na magnesium-laktát nebo na kteroukoli pomocnou látku uvedenou v bodě 6.1 (včetně laktózové intolerance u dětí), - nadbytek hořčíku v organizmu (hypermagnezémie jakéhokoliv původu), - závažné poruchy elektrolytové rovnováhy, výrazná dehydratace, - nefrolithiáza (i jen v anamnéze), - myasthenia gravis, - Addisonova choroba, - srdeční A-V blok vyššího stupně (pokud nemá pacient zavedený pacemaker), - dlouhodobé průjmy.
Přechodnou kontraindikací je močová infekce se zvýšenými močovými fosfáty.

Vedlejší příznaky

Přípravek je obvykle dobře snášen a nežádoucí účinky při dávkách nižších než 7 tablet za den jsou výjimečné, zvláště je-li užíván při jídle. Ojediněle mohou být pozorovány nechutenství, průjem, bolesti břicha; průjem může vyvolat užití na lačno.
Při překročení doporučených dávek se může vyskytnout únavnost, svalová slabost, ospalost, zažívací obtíže (nechutenství, zvracení , průjem), pokles krevního tlaku, poruchy srdečního rytmu, zvýšené pocení.
Podávání přípravku ve vyšších dávkách v posledních třech měsících těhotenství může vyvolat ochablost svalstva novorozence.

Složení

Magnessii lactas dihydricus, Mikrokrystalická — celulosa, kopovidon, sodná sůl kroskarmelosy, mastek, magnesium-stearát.
Údaje o firmě www.bio-medica.eu

Příbalový léták