Hylo Dual Intense —10 ml

Zdravotnický prostředek

Oční kapky (2 mg hyaluronátu sodného a 20 mg ectoinu v 1 ml). K intenzivnímu léčebnému zvlhčení suchých očí a stabilizaci slzného filmu - utišuje zánětlivé projevy jako jsou svědění a pálení očí. Sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek.

Cena vč. DPH
379 Kč
449 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3877009 | Zbozi: 18134151

Popis produktu

Oční kapky (2 mg hyaluronátu sodného a 20 mg ectoinu v 1 ml). K intenzivnímu léčebnému zvlhčení suchých očí a stabilizaci slzného filmu - utišuje zánětlivé projevy jako jsou svědění a pálení očí. Sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek.

Účinné látky

hyaluronát sodný ectoin

Užití

HYLO DUAL INTENSE© je určen k intenzivnímu léčebnému zvlhčení suchých očí a stabilizaci slzného filmu, čímž dochází k utišení zánětlivých projevů jako jsou svědění a pálení očí.

Dávkování

HYLO DUAL INTENSE© by měl být používán ve shodě s tímto návodem k použití, nebo podle pokynů vašeho lékaře. Dospělí a dětí ve věku šest let a více obvykle kapou třikrát denně 1 kapku přípravku HYLO DUAL INTENSE© do spojivkového vaku každého oka.
Pokud používáte HYLO DUAL INTENSE© častěji (např. více než desetkrát denně) nebo máte vážnější potíže, měli byste pravidelně navštěvovat očního lékaře.
Během těhotenství či období kojení nebo u dětí mladších 12 let by HYLO DUAL
INTENSE© neměl být používán častěji než desetkrát denně.
HYLO DUAL INTENSE© se hodí k dlouhodobému používání, při déle trvajících potížích (např. déle než dva týdny) byste se však měli jako při všech onemocněních poradit s lékařem.

Příznaky

Podráždění očí se projevuje svěděním, pálením, slzením, pocitem suchého oka či cizího tělesa v oku. Často tyto příznaky nasvědčují tomu, že povrch oka není dostatečně zvlhčován.
V těchto případech nabízí HYLO DUAL INTENSE© prostřednictvím duálního účinku hyaluronátu sodného a ectoinu zvláštní výhody.

Kontraindikace

HYLO DUAL INTENSE© by neměl být používán při přecitlivosti na některou ze složek a u dětí do 6 roků věku.
HYLO DUAL INTENSE© se nesmí používat, pokud nosíte kontaktní čočky.

Vedlejší příznaky

Vzhledem k tomu, že přípravek HYLO DUAL INTENSE© neobsahuje konzervační látky, je i při dlouhodobém používání velmi dobře snášen. Ve velmi vzácných případech byly hlášeny přecitlivělé reakce (jako pálení či slzení), které bezprostředně po vysazení přípravku HYLO DUAL INTENSE© odezněly.
Po aplikaci přípravku HYLO DUAL INTENSE© může, vzhledem k jeho viskozitě, dojít k dočasnému rozmazanému vidění. Ze stejného důvodu se HYLO DUAL INTENSE© nesmí používat pokud nosíte kontaktní čočky.

Fakta

Při používání jiných očních kapek by měl být mezi jednotlivými aplikacemi dodržen interval nejméně 30 minut. HYLO DUAL INTENSE© je pak třeba vždy podávat jako poslední. Během léčby očními kapkami HYLO DUAL INTENSE© by neměly být aplikovány oční masti.
Kontrolovaná klinická data o použití HYLO DUAL INTENSE© u dětí, během těhotenství či období kojení nejsou k dispozici. Na základě současných znalostí lze HYLO DUAL
INTENSE používat u dětí starších 6 roků, během těhotenství či období kojení.
Užívání přípravku HYLO DUAL INTENSE© není časově omezené.
Obsah jedné lahvičky HYLO DUAL INTENSE© by měla používat pouze jedna osoba.
Z lahvičky lze odebrat 10 ml roztoku, což odpovídá cca 300 kapkám. Z výrobně-technických důvodů vždy zůstane v lahvičce i po úplném vypotřebování přípravku malý zbytek kapaliny.
Použijte HYLO DUAL INTENSE© pouze tehdy, je-li ochranná nálepka na obalu před prvním otevřením neporušená.

Poznámka

HYLO DUAL INTENSE© obsahuje hyaluronát sodný, přirozenou látku,která se nachází v oku, ale také v jiných částech těla. Tato látka má zvláštní fyzikální vlastnosti — na povrchu oka vytváří rovnoměrný, stabilní a dlouho ulpívající zvlhčující film, který je odolný proti odplavení. Díky těmto bioadhezivním vlastnostem jsou rohovka a spojivka ošetřeny a společně s přirozenými slzami ideálně kluzké pro mžikání. HYLO DUAL INTENSE© obsahuje velké množství hyaluronátu sodného, což způsobuje jeho vysokou viskozitu. Díky tomu je oko obzvláště intenzivně a dlouhodobě zásobováno stabilním zvlhčujícím filmem. Trvalé nebo silnější obtíže se zmírní a oko je chráněno před podrážděním.
Ectoin je přirozená látka, produkovaná mikoorganismy, které žijí v extrémním prostředí (např. ve slaných jezerech). Aby byly chráněny před panujícími extrémními podmínkami okolního prostředí, vytvářejí tyto mikroorganismy přirozenou látku ectoin, která je použita pro své speciální vlastnosti v přípravku HYLO DUAL INTENSEO.
Ectoin zvyšuje schopnost vázat vodu v buňkách povrchu oka a vytváří tak na spojivce fyziologickou bariéru. Zároveň ectoin stabilizuje tukovou složku slzného filmu, která chrání oko před nadměrným odpařováním slzné tekutiny.
Vzájemné působení hyaluronátu sodného a ectoinu zajišťuje intenzivní dlouhodobé zvlhčení povrchu oka a ochranu před nadměrným odpařováním slz. HYLO DUAL
INTENSE© tak zmírňuje typické projevy zánětu, jako jsou svědění a pálení, které jsou způsobeny drážděním z vnějšího prostředí.

Složení

1 ml HYLO DUAL INTENSE© obsahuje 2 mg hyaluronátu sodného, 20 mg ectoinu, kyselinu boritou, dekahydrát tetraboritanu sodného a vodu pro injekci.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: 3 : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták