Octicide - kožní sprej—1mg/g+20m, 50ml

Humánní léčivý přípravek

Antiseptický roztok s dezinfekčními účinky. Používá se k opakovanému krátkodobému antiseptickému ošetření malých povrchových ran, aplikací na sliznice a na okolní tkáně před diagnostickými výkony v oblasti zevních pohlavních a vylučovacích orgánů. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
109 Kč
162 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4583119 | Zbozi: 18147476

Popis produktu

Antiseptický roztok s dezinfekčními účinky. Používá se k opakovanému krátkodobému antiseptickému ošetření malých povrchových ran, aplikací na sliznice a na okolní tkáně před diagnostickými výkony v oblasti zevních pohlavních a vylučovacích orgánů. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

OCTENIDINI DIHYDROCHLORIDUM
PHENOXYETHANOLUM

Užití

Použití bez doporučení lékaře:
Bez porady s lékařem se přípravek používá k antiseptickému ošetření malých povrchových ran u dospělých, dospívajících a dětí (jako jsou např. odřeniny, škrábance, drobné řezné ranky, popáleniny a po bodnutí hmyzem).
Použití na doporučení lékaře:
Opakované dočasné antiseptické ošetřování popálenin a větších ran, jako jsou proleženiny, vředy ma nohou a pooperační jizvy, antiseptické výplachy pochvy a děložního čípku, dezinfekce penisu.
Použití lékařem:
Antiseptické ošetření sliznic a přilehlých oblastí kůže před diagnostickými nebo chirurgickými výkony v okolí zevních pohlavních a vylučovacích orgánů, včetně pochvy, vulvy a žaludu penisu, jakož i před zavedením močového katétru a také pro opakované krátkodobé antiseptické ošetření ran.

Dávkování

Octicide se používá neředěný. Nejlepších výsledků se dosáhne aplikací bezprostředně po poranění nebo po prvních příznacích zánětu. Pokud lékař neurčil jinak, k ošetření ran a poranění aplikujte přípravek na postižené místo jedenkrát denně, ne však déle než po dobu 14 dnů. Maximální účinek je zajištěn do 2 hodin od použití.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivé látky nebo na kteroukoli pomocnou látku. Nesmí být aplikován přímo do očí, na ušní bubínek, při intraoperačním výplachu dutiny břišní a močového měchýře.

Fakta

Nepoužívejte současně s antiseptiky na bázi jodovaného povidonu.

Těhotenství a kojení

Pokud to doporučí lékař, lze přípravek použít od ukončených prvních tří měsíců těhotenství. V období kojení nesmí být přípravek používán v oblasti prsů a nemá být používán bez výslovného doporučení lékaře.

Zvláštní upozornění

Při aplikaci pomocí mechanického rozprašovače nevdechujte aerosol. Zamezte vniknutí přípravku do tělního oběhu, např. v důsledku náhodného vstříknutí. Je nutné se vyvarovat náhodnému vniknutí do oka. Vyhněte se kontaktu s aniontovými povrchově aktivními látkami (mýdlem, saponáty), protože mohou snižovat nebo rušit účinek přípravku.

Složení

Léčivými látkami jsou octenidini dihydrochloridum a phenoxyethanolum. Jeden g vodného roztoku kožního spreje obsahuje octenidini dihydrochloridum 1mg a phenoxyethanolum 20mg.
Pomocnými látkami jsou roztok kokamidopropylbetainu 38% (kokamidopropylbetain, kyselina kokosová, glycerol, čištěná voda, chlorid sodný), natrium-glukonát, glycerol 85%, roztok hydroxidu sodného, čištěná voda.

Příbalový léták