Betaglukany

Betaglukany jsou látky, v současné době nejhojněji využívány díky jejich pozitivnímu vlivu na naši imunitu. Jedná se o polysacharidy získávané jak z obilovin, jako jsou oves či ječmen, tak i z řady hub, z kvasinek a z mořských řas. Při výběru vhodného preparátu není důležité, jaký je původ tohoto polysacharidu, ale pouze jeho čistota, ta by se měla pohybovat od 80 % a výš. Čím je čistší, tím je účinnější. Klíčová je taktéž molekulová struktura a řetězení. Betaglukany umí zapnout obranné reakce našeho organismu při kontaktu s bakteriální či parazitární chorobou, přičemž dokáží zároveň produkovat antibakteriální látky zabíjející vniknuté patogeny. Betaglukany taktéž snižují hladinu obávaného LDL cholesterolu a glyceridů v krvi a ve formě krémů léčí atopický ekzém.