Sinupret—sirup 50ml

Humánní léčivý přípravek

Sinupret sirup je rostlinný léčivý přípravek, který se užívá k léčbě akutních a chronických zánětů vedlejších dutin nosních (rhinosinusitida) a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální léčbě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
158 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3915742 | Zbozi: 18141265

Popis produktu

Sinupret sirup je rostlinný léčivý přípravek, který se užívá k léčbě akutních a chronických zánětů vedlejších dutin nosních (rhinosinusitida) a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální léčbě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Sinupret sirup je rostlinný léčivý přípravek, který se užívá k léčbě akutních a chronických zánětů vedlejších dutin nosních (rhinosinusitida) a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální léčbě. Počínající příznaky zánětů vedlejších nosních dutin se projevují rýmou, následně ucpaným nosem, bolestmi a pocitem tlaku v obličeji, zejména v okolí nosu.
Přípravek mohou používat dospělí, dospívající a děti starší než 2 roky.
Pacienti s chronickými záněty vedlejších nosních dutin a dýchacích cest mohou tento přípravek užívat pouze po poradě s lékařem.

Dávkování

Děti 2 — 5 let: 2,1 ml; celková dávka 6,3 ml (3x 2,1 ml)
Děti 6 — 11 let: 3,5 ml; celková dávka 10,5 ml (3x 3,5 ml)
Dospělí a dospívající starší 12 let: 7,0 ml; celková dávka 21,0 ml (3x 7,0 ml).
Sinupret sirup se užívá pomocí dávkovací odměrky přiložené v balení 3x denně (ráno, v poledne a večer) neředěný nebo smíchaný s trochou vody. Pokud je potřeba, je možno ho zapít tekutinou (bez alkoholu), nejlépe sklenicí vody.
Sinupret sirup je možno užít s jídlem, pitím nebo mezi jídly. Pacientům s citlivým žaludkem se doporučuje užít Sinupret sirup po jídle.
Pokud není předepsáno jinak, délka použití je 7 — 14 dní.

Kontraindikace

Neužívejte Sinupret sirup - jestliže jste alergický(á) na hořcový kořen, prvosenkový květ, květ bezu černého, šťovíkovou nať, sporýšovou nať nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku.

Fakta

Upozornění a opatření
Před užitím Sinupretu se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.
Pokud příznaky přetrvávají déle než 7 — 14 dní, zhoršují se nebo se opakovaně vracejí a/nebo pokud se u Vás objeví horečka, krvácení z nosu, silná bolest hlavy, hnisavý výtok z nosu, zhoršené vidění nebo znecitlivění obličeje, je třeba se poradit s lékařem, protože tyto příznaky či nálezy se obecně považují za závažná varování u všech forem rinosinusitidy, které vyžadují vyšetření lékařem specialistou a urgentní léčbu.

Poznámka

Sinupret sirup obsahuje 8 % obj. alkoholu, tj. do 0,44 g alkoholu v 7 ml, což odpovídá 11,0 ml piva, 4,6 ml vína.
Je škodlivý pro alkoholiky. Je nutno vzít v úvahu u těhotných a kojících žen, dětí a vysoce rizikových skupin, jako jsou pacienti s jaterním onemocněním nebo epilepsií.
Sinupret sirup obsahuje roztok maltitolu.

Složení

100 ml (odpovídá 121 g) sirupu obsahuje: 41,7 g extraktu (ve formě tekutého extraktu) (1: 38,5) z 1,1g směsi Gentiana lutea L., radix (hořcový kořen), Primula veris L. a/nebo
Primula elatior (L.) Hill, flos cum calycibus (prvosenkový květ), Rumex sp., herba (šťovíková nať), Sambucus nigra L., flos (květ bezu černého) a Verbena officinalis L., herba (sporýšová nať) (1/3/3/3/3).
První extrakční rozpouštědlo: ethanol 59 % (V/V).
Druhé až čtvrté extrakční rozpouštědlo: čištěná voda.
Pomocné látky: roztok maltitolu, umělé třešňové aroma (obsahuje kyselinu mléčnou, triacetin, propylenglykol, ovocný koncentrát a ethanol), ethanol a čištěná voda (součásti extraktu).

Příbalový léták