Otrivin Menthol 1mg/ml—nosní sprej 10ml

Humánní léčivý přípravek

Nosní sprej s chladivou silou mentolu a eukalyptu. Pomáhá rychle uvolnit ucpaný nos a při zánětu dutin. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Aplikace ráno a večer zajistí úlevu od ucpaného nosu až na 24 hodin. Neobsahuje konzervanty. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
139 Kč
173 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3373918 | Zbozi: 18105902

Popis produktu

Nosní sprej s chladivou silou mentolu a eukalyptu. Pomáhá rychle uvolnit ucpaný nos a při zánětu dutin. Uvolní ucpaný nos do 2 minut a až na 12 hodin. Aplikace ráno a večer zajistí úlevu od ucpaného nosu až na 24 hodin. Neobsahuje konzervanty. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

XYLOMETAZOLINI HYDROCHLORIDUM

Užití

Otrivin Menthol 1 mg/ml je určen pro dospělé a mladistvé od 12 let.
Otrivin Menthol 1 mg/ml snižuje nadměrné překrvení nosní sliznice, což rychle uvolní ucpaný nos. Otrivin Menthol 1 mg/ml obsahuje kromě látky, která uvolňuje ucpaný nos, i chladivě aromatické látky menthol a eukalyptol, které jsou součástí éterických olejů.
Otrivin Menthol 1 mg/ml se používá pro obnovení průchodnosti ucpaného nosu způsobeného nachlazením, sennou rýmou nebo jinou alergickou rýmou, zánětem vedlejších nosních dutin.
Otrivin Menthol 1 mg/ml se dále může používat na doporučení lékaře při zánětech ucha, kde pomáhá snížit překrvení sliznice nosohltanu.
Váš lékař Vám ho také může předepsat pro použití před odborným vyšetřením nosu.
Účinek přípravku Otrivin Menthol 1 mg/ml nastupuje v průběhu několika minut a trvá po dobu až 12 hodin. Je dobře snášen, dokonce i pacienty s citlivou nosní sliznicí.
Navíc Otrivin Menthol 1 mg/ml neobsahuje žádné konzervační látky, což snižuje riziko alergie a podráždění.
Před každým použitím postupuje pacient následovně: Vyprázdnit nos. Lahvičku má pacient držet svisle s tryskou mířící nahoru s tryskou mezi dvěma prsty. Mírně předklonit a vložit trysku do nosní dírky. Stlačit jednou pumpičku a současně se zvolna nadýchnout nosem. Opakovat u druhé nosní dírky. Před nasazením uzávěru očistit a osušit použitou trysku. Pacientům je potřeba vysvětlit, že lahvička má být používána pouze jednou osobou, aby se zabránilo možnému přenosu infekce.

Dávkování

Dospělí a dospívající od 12 let: Jeden vstřik do každé nosní dírky jednou až třikrát denně dle potřeby, maximálně 3 aplikace do každé nosní dírky denně. Doporučuje se podat poslední denní dávku krátce před ulehnutím na lůžko. Léčba nemá překročit 7 po sobě jdoucích dnů. Otrivin Menthol není určen pro děti mladší 12 let. Způsob podání:
Nosní podání. Před prvním použitím je potřeba naplnit dávkovač čtyřnásobným stlačením, dokud není jeden vstřik uvolněn do vzduchu. Takto připravený dávkovač zůstane naplněn pro každodenní pravidelné použití. Pokud nedojde k vystříknutí roztoku po uvedení pumpičky do činnosti nebo pokud se přípravek nepoužíval déle než 6 dní, pumpičku bude potřebné znovu připravit na uvedení do chodu stejným způsobem jako před prvním použitím.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Podobně jako jiné vazokonstrikční látky, Otrivin Menthol 1 mg/ml nelze užívat u pacientů s transsfenoidální hypofyzektomií nebo u pacientů po operaci dura mater.
Pacienti se zeleným očním zákalem s úzkým úhlem.

Složení

Jeden vstřik obsahuje xylometazolini hydrochloridum 0,14 mg. Pomocné látky: dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, chlorid sodný, dinatriium-edetát, levomenthol, cineol, sorbitol, hydrogenricinomakrogol 2000, čištěná voda.

Příbalový léták