Naturvita Hořčík + B6 —60 tablet

Doplněk stravy HOŘČÍK + B6 je účinná kombinace, která přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vhodné pro dospělé i pro děti od 3 let.

Cena vč. DPH
64 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 3155299 | Zbozi: 18117013

Popis produktu

Doplněk stravy HORCIK + B6 je účinná kombinace, která přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vhodné pro dospělé i pro děti od 3 let.

Užití

Tablety obsahují část hořčíku (mg) v rychle působící formě citrátu a část hořčíku je přítomna jako pomaleji působící uhličitan. Hořčík je prvek, který má v těle nejvíce funkcí. je obsažený v kostech a zubech. Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a podílí se na dělení buněk.
Spotřeba hořčíku se při větší fyzické zátěži a stresu zvyšuje. Uvádí se, že stresová sitace, která trvá déle než 10 minut, vede ke ztrátě asi poloviny denního příjmu z potravy. Hořčík proto přispívá k normální činnosti svalů a snížení míry únavy a vyčerpání.
Vitamin B6 podporuje činnost nervové soustavy, přispívá k regulaci hormonální aktivity, k normální funkci imunitního systému i k tvorbě červených krvinek.

Dávkování

Děti od 3 do 12 let jednu tabletu denně; dospělé osoby 2 tablety denně. Při zvýšené spotřebě hořčíku až 4 tablety denně.

Vedlejší příznaky

Obsahuje sorbitol - nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

Fakta

Upozornění: výrobek není určen pro děti do 3 let. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy.
Nepřekračovat doporučenou denní dávku.

Složení

Uhličitan hořečnatý, citrát hořečnatý, pyridoxin-hydrochlorid.
Plnidla: sorbitol, mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý. Mátové aroma.

Příbalový léták