Nalgesin S—40 tablet

Humánní léčivý přípravek

Léčivá látka přípravku, naproxen ve formě sodné soli mírní bolest, horečku a zánět. Tablety se dobře rozpouštějí, proto je nástup analgetického účinku velmi rychlý. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
199 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3341394 | Zbozi: 18124014

Popis produktu

Léčivá látka přípravku, naproxen ve formě sodné soli mírní bolest, horečku a zánět.
Tablety se dobře rozpouštějí, proto je nástup analgetického účinku velmi rychlý. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Naproxenum natricum

Užití

Nalgesin S je indikován především k léčbě bolesti, a to v následujících případech: bolest hlavy, bolest zubů, včetně bolesti po extrakci zubů, bolest v zádech, bolest po chirurgických výkonech a po úrazech (např. podvrtnutí kloubů, natažení svalů), bolest svalů a kloubů spojená s chřipkovými onemocněními, menstruační bolest, bolest po zavedení nitroděložního tělíska a jiné bolestivé stavy v gynekologii, prevence a léčba migrény, utlumení bolesti, zánětu a horečky u infekčních onemocnění a zánětech horních cest dýchacích jako doplňková léčba, bolest při chronických zánětlivých a degenerativních revmatických onemocněních (revmatoidní artritida, juvenilní idiopatická artritida, ankylozující spondylitida, artróza a dna).

Dávkování

Dospělí a mladiství od 12 let: Obvyklá dávka je 1 tableta podávaná každých 8 — 12 hodin. Jako počáteční dávku lze užít 2 tablety najednou nebo v časovém odstupu jedné hodiny. Při samoléčbě se nedoporučuje užívat více než 3 tablety denně, tj. 825 mg.
Maximální denní dávka je 1650 mg naproxenu.

Kontraindikace

Nalgesin S se nesmí používat při známé přecitlivělosti na naproxen a na kteroukoli pomocnou látku, na salicyláty a jiné nesteroidní protizánětlivé léky. Anamnesticky gastrointestinální krvácení nebo perforace ve vztahu k předchozí léčbě nesteroidními antirevmatiky.
Aktivní nebo anamnesticky rekurentní peptický vřed/hemoragie (dvě nebo více epizod prokázané ulcerace nebo krvácení). Závažné srdeční selhání. Třetí trimestr gravidity.

Složení

Léčivá látka: Naproxenum natricum 275 mg v jedné potahované tabletě.
Pomocné látky: Povidon, mikrokrystalická celulosa, mastek, magnesium stearát, potahová soustava opadry YS-1-4215 modrá.

Příbalový léták