Paralen pro děti 125mg—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Paracetamol, léčivá látka přípravku PARALEN 125 tablety, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Tablety PARALEN 125 se podávají dětem ke snížení horečky a bolesti při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních dětského věku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
35 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3588184 | Zbozi: 18142478

Popis produktu

Paracetamol, léčivá látka přípravku PARALEN 125 tablety, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Tablety PARALEN 125 se podávají dětem ke snížení horečky a bolesti při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních dětského věku. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum

Užití

Tablety PARALEN 125 se podávají dětem ke snížení horečky a bolesti při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních dětského věku (např. spalničky, zarděnky, plané neštovice, spála, příušnice) a očkování.
Tablety PARALEN 125 jsou také vhodné při bolestech různého původu, např. při bolestech hlavy, zubů, bolesti provázející prořezávání zoubků a bolesti pohybového ústrojí provázející chřipku a nachlazení.
Vzhledem k lékové formě je přípravek vhodný k léčbě dětí ve věku od 3 let.

Dávkování

Tablety PARALEN 125 se podávají podle potřeby 3—4krát denně v časových odstupech 6 hodin v dávkách závislých na věku a váze dítěte.

Příznaky

Horečka, bolesti hlavy.

Kontraindikace

Nepodávejte přípravek PARALEN 125 dětem, které - jsou alergické na paracetamol nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku - mají závažné onemocnění jater nebo akutní zánět jater.

Vedlejší příznaky

Tablety Paralen 125 v doporučeném dávkování vyvolávají nežádoucí účinky jen zřídka.

Fakta

Účinky tablet Paralen 125 a jiných léků současně užívaných se mohou navzájem ovlivňovat. Současné užívání tablet Paralen 125 a některých léků na spaní, léků proti epilepsii a některých antibiotik může způsobit poškození jater. V případě, že dítě užívá jiné léky, a to na lékařský předpis i bez něj, poraďte se o vhodnosti užívání tablet
Paralen 125 s lékařem. V případě předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že dítě užívá Paralen 125 tablety.

Příbalový léták