Panadol Junior 250mg—10 čípků

Humánní léčivý přípravek

Panadol Junior je určen ke snížení horečky provázející chřipku a nachlazení, stejně jako infekční onemocnění dětského věku a očkování. Je též vhodný k tlumení bolesti provázející prořezávání zubů, bolesti zubů, bolesti v krku při chřipce a bolesti hlavy. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
99 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3299253 | Zbozi: 18145051

Popis produktu

Panadol Junior je určen ke snížení horečky provázející chřipku a nachlazení, stejně jako infekční onemocnění dětského věku a očkování. Je též vhodný k tlumení bolesti provázející prořezávání zubů, bolesti zubů, bolesti v krku při chřipce a bolesti hlavy. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum

Užití

Přípravek Panadol Junior čípky je určen ke snížení horečky provázející chřipku a nachlazení, stejně jako infekční onemocnění dětského věku (např. plané neštovice, černý kašel, spalničky a příušnice) a očkování.
Přípravek Panadol Junior čípky je též vhodný k tlumení bolesti provázející prořezávání zubů, bolesti zubů, bolesti v krku při chřipce a nachlazení a bolesti hlavy.

Dávkování

Přípravek je určen pro použití u dětí s tělesnou hmotností 15 kg a vyšší. Jednotlivá dávka je 10 — 15 mg/kg. Celková denní dávka nesmí přesáhnout 60 mg/kg tělesné hmotnosti. Děti s tělesnou hmotností 15 — 30 kg dostávají 1 čípek. Děti s hmotností nad 30 kg 1 až 2 čípky. Jednotlivé dávky se mohou opakovat dle potřeby, nejlépe každých 6 hodin. Minimální interval mezi dvěma dávkami jsou 4 hodiny. Doporučené dávkování se nemá překračovat. Nepodávají se více než 4 dávky během 24 hodin. Vždy je nutné užívat nejnižší účinnou dávku po nejkratší dobu nutnou ke zlepšení příznaků. Dávka se nemá překračovat. Přípravek je určen pouze k podání per rectum.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Panadol Junior čípky: - jestliže je Vaše dítě alergické na paracetamol nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku; - při těžkém onemocnění jater (včetně akutní žloutenky ); - při krvácení z konečníku; - při zánětu tlustého střeva (proktokolitida).
Panadol Junior se nesmí podávat současně s jinými léky, které poškozují činnost jater.

Složení

Léčivou látkou je paracetamolum 250 mg v jednom čípku; pomocnou látkou je ztužený tuk.

Příbalový léták