Nurofen pro děti—20mg/ml, suspenze 100ml

Humánní léčivý přípravek

Nurofen pro děti se užívá ke snížení horečky (včetně horečky vzniklé po očkování), dále k tlumení mírných až středně těžkých bolestí, jako jsou bolesti hlavy, bolesti zubů nebo uší, bolesti v krku, bolesti spojené s podvrknutím nebo zhmožděním. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
162 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3739357 | Zbozi: 18138297

Popis produktu

Nurofen pro děti se užívá ke snížení horečky (včetně horečky vzniklé po očkování), dále k tlumení mírných až středně těžkých bolestí, jako jsou bolesti hlavy, bolesti zubů nebo uší, bolesti v krku, bolesti spojené s podvrknutím nebo zhmožděním. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Nurofen pro děti obsahuje léčivou látku ibuprofen, která patří do skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých léčiv. Zabraňuje tvorbě látek zodpovědných za vznik bolesti a zánětu. Svým působením snižuje horečku, zmírňuje záněty různého původu a tlumí mírnou až středně silnou bolest.
Nurofen pro děti se užívá ke snížení horečky (včetně horečky vzniklé po očkování), dále k tlumení mírných až středně silných bolestí, jako jsou bolest hlavy, bolest zubů nebo uší, bolest v krku a bolest spojená s podvrtnutím nebo zhmožděním.
V případě bolesti uší se vždy poraďte s lékařem a přípravek užívejte pouze na základě jeho doporučení.
Přípravek je určen především k léčbě dětí a kojenců od 3 měsíců.

Dávkování

Doporučená denní dávka přípravku je 20 — 30 mg / kg hmotnosti během jednoho dne v oddělených dávkách.

Kontraindikace

Nepodávejte přípravek Nurofen pro děti dítěti: - jestliže je přecitlivělé (alergické) na léčivou látku nebo na kteroukoliv další složku přípravku; - jestliže se u dítěte v současnosti nebo i v minulosti vyskytl žaludeční nebo dvanáctníkový vřed nebo jiné závažné onemocnění trávicího ústrojí; - jestliže se u dítěte v minulosti objevily alergické reakce po užití ibuprofenu, kyseliny acetylsalicylové (např. přípravky ACYLPYRIN, ASPIRIN) nebo jiných protizánětlivých nesteroidních léčiv, projevující se jako astma, rýma nebo kopřivka; - jestliže již užívá jiné protizánětlivé léky; - jestliže trpí závažným onemocněním srdce, jater nebo ledvin;
Přípravek nepodávejte dětem mladším 3 měsíců.
Pokud by přípravek užil dospělý, platí pro něho stejná omezení jako pro děti.
Přípravek nesmí užívat ženy ve třetím trimestru těhotenství.

Příbalový léták