Nurofen Junior Pomeranč 100mg—12 žvýkacích tobolek

Humánní léčivý přípravek

Nurofen Junior pomeranč žvýkací tobolky se používá u dětí 7-12 let (při váze 20 - 40 kg), k úlevě od mírné až středně silné bolesti (v krku, zubů, uší, hlavy, při zhmoždění nebo podvrknutí) a ke zmírnění příznaků chřipky a nachlazení, ke snížení horečky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
215 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3762573 | Zbozi: 18140220

Popis produktu

Nurofen Junior pomeranč žvýkací tobolky se používá u dětí 7-12 let (při váze 20 - 40 kg), k úlevě od mírmé až středně silné bolesti (v krku, zubů, uší, hlavy, při zhmoždění nebo podvrknutí) a ke zmírnění příznaků chřipky a nachlazení, ke snížení horečky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

IBUPROFENUM

Užití

Léčivou látkou (zajišťuje účinek léku) je ibuprofen, který patří do skupiny léčivých přípravků nazývaných nesteroidní protizánětlivé léky (non-steroidal anti-inflammatory drugs, NSAID). Léky proti bolesti.
Nurofen Junior pomeranč se používá u dětí od 7 do 12 let, s tělesnou hmotností 20 - 40 kg k úlevě od mírné až středně silné bolesti, jako jsou bolest v krku, bolest zubů, bolest uší, bolest hlavy, bolest při zhmoždění nebo podvrknutí a ke zmírnění příznaků chřipky a nachlazení.
Nurofen Junior pomeranč se také používá ke snížení vysoké teploty (horečky).
U bolesti uší se přípravek užívá pouze na doporučení lékaře.
Pokud se do 3 dnů nebude vaše dítě cítit lépe nebo pokud se mu přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Dávkování

U dětí se ibuprofen dávkuje v závislosti na tělesné hmotnosti, jednotlivá dávka je zpravidla 5 až 10 mg/kg tělesné hmotnosti, maximální denní dávka je 20 - 30 mg/kg tělesné hmotnosti.
Jednotlivé dávky se mají podávat přibližně každých 6 až 8 hodin, (nebo minimálně v intervalu 6 hodin mezi jednotlivými dávkami) v případě potřeby.

Příbalový léták