Nurofen Pro Děti 4% Jahoda—sirup 100 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Nurofen pro děti 4 % jahoda je určený ke krátkodobé léčbě: horečky (včetně postvakcinační horečky, tj. horečky po očkování); mírných až středně silných bolestí (bolest hlavy, bolest v krku, bolesti zubů, bolesti při podvrtnutí nebo zhmoždění). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
269 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3763159 | Zbozi: 18140872

Popis produktu

Přípravek Nurofen pro děti 4 % jahoda je určený ke krátkodobé léčbě: horečky (včetně postvakcinační horečky, tj. horečky po očkování), mírmých až středně silných bolestí (bolest hlavy, bolest v krku, bolesti zubů, bolesti při podvrtnutí nebo zhmoždění). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Ibuprofen patří do skupiny léčivých přípravků nazývaných nesteroidní antiflogistika (non-steroidal anti-inflammatory drugs, NSAIDs). Tyto přípravky působí tak, že mění odpověď těla na bolest, zánět a zvýšenou teplotu těla.
Přípravek Nurofen pro děti 4 % jahoda je určený pro děti od 6 do 12 let ke krátkodobé léčbě: - horečky (včetně postvakcinační horečky, tj. horečky po očkování); - mírných až středně silných bolestí (bolest hlavy, bolest v krku, bolesti zubů, bolesti při podvrtnutí nebo zhmoždění).

Způsob podání

1.Lahvičku důkladně protřepejte. 2. Použijte ten konec lžičky, který odpovídá požadované dávce. 3. Nalijte lék na lžičku. 4. Vložte lžičku do úst dítěte a dávku podejte. 5. Po použití zašroubujte uzávěr. Umyjte lžičku v teplé vodě a nechte ji osušit.
Délka léčby: Tento lék je určený jen ke krátkodobému užívání. Pokud příznaky u dítěte přetrvávají déle než 3 dny, poraďte se s lékařem.

Dávkování

Dítě o váze 20-29 kg (6-9 let) užívá 5ml 3x denně.
Dítě o váze 30-40 kg (10-12 let) užívá 7,5ml 3x denně.
Vždy užívejte Nurofen pro děti 4 % jahoda přesně podle pokynů uvedených v příbalové informaci. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Perorální podání. Pacientům s citlivým žaludkem se doporučuje užívat přípravek Nurofen pro děti 4 % jahoda s jídlem.
VAROVÁNÍ: Nepřekračujte stanovené dávkování.

Kontraindikace

Nepodávejte Nurofen pro děti 4 % jahoda dětem: - jestliže jsou alergické (přecitlivělé) na ibuprofen nebo na jiné léčivé přípravky proti bolesti ze skupiny nesteroidních antiflogistik (NSAIDs), nebo na kteroukoli další složku přípravku; - jestliže měly někdy po užití kyseliny acetylsalicylové (aspirinu) nebo jiných NSAIDs dušnost, astma, vodnatou rýmu nebo kopřivku; - jestliže měly někdy v souvislosti s předchozím užitím NSAIDs krvácení nebo perforace (proděravění) v zažívacím traktu; - jestliže nyní mají nebo měly v minulosti opakující se vředy žaludku / dvanáctníku (peptické vředy) nebo krvácení (dvě nebo více epizod prokázané ulcerace - vředu nebo krvácení); - jestliže mají závažné selhání jater, ledvin nebo srdce; - jestliže mají krvácení do mozku (cerebrovaskulární krvácení) nebo jiné aktivní krvácení; - jestliže mají poruchy srážlivosti krve, protože ibuprofen může prodloužit čas krvácení; - jestliže mají neobjasněné poruchy krvetvorby.
Jestliže tento přípravek užívá dospělá žena, neužívejte ho během posledních 3 měsíců těhotenství.
Přípravek není určen pro děti mladší 6 let věku nebo s tělesnou hmotností nižší než 20 kg.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i Nurofen pro děti 4 % jahoda nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Nežádnoucí účinky jsou podobně vyjmenovány na příbalovém letáku.

Složení

Léčivou látkou je ibuprofen (ibuprofenum). 1 ml perorální suspenze obsahuje 40 mg ibuprofenu.
Pomocné látky: monohydrát kyseliny citronové, dihydrát natrium-citrátu, chlorid sodný, dihydrát sodné soli sacharinu, polysorbát 80, domifenium-bromid, roztok maltitolu, glycerol, xantanová klovatina, jahodové aroma (obsahuje propylenglykol) a čištěná voda.

Příbalový léták