Nurofen Pro Děti 125mg—10 čípků

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen k tlumení lehkých až středně silných bolestivých stavů různého původu a ke snížení teploty. Nurofen pro děti čípky 125mg se doporučuje v případech, kdy není možné podávání léků ústy, například při zvracení. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
116 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3762920 | Zbozi: 18145325

Popis produktu

Přípravek je určen k tlumení lehkých až středně silných bolestivých stavů různého původu a ke snížení teploty. Nurofen pro děti čípky 125mg se doporučuje v případech, kdy není možné podávání léků ústy, například při zvracení. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Nurofen pro děti čípky 125mg obsahuje léčivou látku ibuprofen. Ibuprofen patří do skupiny léčiv nazývaných nesteroidný protizánětlivé léky (NSAID), Tato léčiva ovlivňují reakci organismu na bolest, otok a zvýšenou tělesnou teplotu.
Nurofen pro děti čípky 125mg se užívají k symptomatické léčbě: - horečky (včetně horečnatého stavu po očkování, horečky doprovázející nachlazení a chřipku); - mírmé až střední bolesti (např. bolesti hlavy, bolesti zubů, bolesti uší, bolesti v krku, bolesti při prořezávání zubů, pooperační bolesti a bolesti při zranění měkkých tkání, bolesti doprovázející nachlazení a chřipku).

Dávkování

Nurofen pro děti čípky 125mg by měly užívat pouze děti starší 2 let, s minimálním tělesnou hmotností 12,5 kg. Maximální celková denní dávka ibuprofenu je 20-30 mg na kilogram tělesné hmotnosti, rozdělená do 3 až 4 dílčích dávek. U přípravku Nurofen pro

Kontraindikace

Neužívejte přípravek Nurofen pro děti čípky 125 mg : jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na ibuprofen nebo jiná podobná analgetika (NSAID) nebo na kteroukoliv další složku přípravku Nurofen pro děti čípky 125 mg jestliže se u Vás po užití kyseliny acetylsalicylové nebo jiných podobných analgetik (NSAID) vyskytla dušnost, astma, vodnatá rýma nebo kopřivka jestliže trpíte nebo trpěl/a jste krvácením do trávicího traktu nebo perforací v souvislosti s předchozím užíváním analgetik (NSAID) jestliže se u Vás vyskytují nebo se v minulosti vyskytly žaludeční vředy nebo krvácení do žaludku jestliže trpíte těžkým selháním jater, ledvin nebo srdce během posledního trimestru gravidity pokud děti mají menší tělesnou hmotnost než 12,5 kg (jsou přibližně ve stáří 2 let).

Příbalový léták