Paralen suspenze 24mg/ml—100 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek PARALEN SUS je určen k léčbě horečky, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů (včetně bolesti při prořezávání zoubků), hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
149 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4607033 | Zbozi: 18146912

Popis produktu

Přípravek PARALEN SUS je určen k léčbě horečky, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů (včetně bolesti při prořezávání zoubků), hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravek PARALEN SUS se podává dětem od kojeneckého věku 3 měsíců. Je určen k léčbě horečky, zejména při akutních bakteriálních a virových infekcích, bolesti zubů (včetně bolesti při prořezávání zoubků), hlavy, neuralgie, bolesti svalů nebo kloubů nezánětlivé etiologie. Pouze po poradě s lékařem lze přípravek užívat u neuralgií (bolest pociťovaná v průběhu nervu) a bolesti kloubů a svalů, která není příznakem chřipkového onemocnění.

Dávkování

U dětí od 3 měsíců se při léčbě horečky i bolesti používá jednotlivá dávka 10—15 mg paracetamolu / kg tělesné hmotnosti. Podává se podle potřeby v 6hodinových intervalech, interval lze zkrátit v případě potřeby na 4 hod, přičemž nesmí být překročena celková denní dávka. Nepodávají se více jak 4 dávky během 24 hodin. Celková denní dávka nesmí přesáhnout 60 mg/kg tělesné hmotnosti u dětí do 6 let, 1500 mg u dětí od 6 do 12 let s hmotností 21-25 kg a 2 000 mg při hmotnosti 26—40 kg.

Poznámka

Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu.

Příbalový léták