CutisHelp EKZÉM Konopná mast noční—100 ml

CutisHelp Ekzém konopná mast je vysoce účinný přípravek pro zklidnění a regeneraci kůže při projevech ekzému a alergického podráždění.

Cena vč. DPH
332 Kč
Dostupnost
skladem 7 ks

PDK: 2620871 | Zbozi: 18106610

Popis produktu

CutisHelp Ekzém konopná mast je vysoce účinný přípravek pro zklidnění a regeneraci kůže při projevech ekzému a alergického podráždění.

Účinné látky

Kys. Linolenová
Kys. Gama linolénová
Vazelina bílá

Užití

Pro zklidnění a regeneraci kůže při projevech ekzému a alergického podráždění. Mast intenzivně zvláčňuje, ulevuje od nepříjemného napětí, pomáhá k rychlému odstranění případných prasklin a dodává buňkám především v zárodečné vrstvě kůže potřebnou výživu pro zajištění jejich správného vývoje a funkcí.

Dávkování

CutisHelp EKZÉM konopná mast 50 ml je určena především pro ošetření na noc. Při zhoršených stavech ji aplikujte minimálně 2-3x i přes den a na noc až do odeznění obtíží - při zklidněných stavech vtírejte minimálně 2x denně i na noc krém EKZÉM, ovšem na zjevně problematická místa aplikujte na noc mast EKZÉM.

Příznaky

Podrážděná kůže; zarudnutá, zanícená, mokvavá a svědivá pokožka; kožní alergie a dermatitida různého druhu.

Prevence

Proti vzniku akutních stavů zánětů kůže; zabraňuje vzniku nežádoucích infekcí při rozškrábání postižených míst.

Kontraindikace

nejsou známy

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Mast nemá žádná časová ani věková omezení, je možno ji aplikovat dlouhodobě a je vhodná i pro děti, těhotné a kojící ženy. Dlouhodobější pravidelná aplikace přípravku výrazně omezuje projevy chronických ekzematických onemocnění a napomáhá udržovat pokožku v bezproblémovém stádiu . Na ošetřených místech může v individuálních případech vlivem pronikání bioaktivních látek konopného oleje a souvisejícího intenzivnějšího prokrvení zpočátku ojediněle nastat přirozené dočasné zčervenání a svědění kůže, nejedná se o nežádoucí reakci, uvedené příznaky obvykle během tří týdnů odeznívají a následná aplikace probíhá bez problémů. V případě nestandardních projevů nebo přetrvávání uvedené reakce doporučujeme obrátit se na ošetřujícího lékaře. Zároveň doporučujeme bezprostředně nekombinovat aplikace produktů CutisHelp s dalším kosmetickým nebo léčebným prostředkem, neboť působení extrahovaného konopného oleje zesiluje účinek všech látek takového preparátu. Vlivem konkrétní odrůdy konopného semene se jednotlivé šarže masti mohou lišit zbarvením vzhledem k přirozeným vlastnostem extrahovaného konopného oleje. Při všech stádiích projevů ekzému doporučujeme pro dosažení maximálního efektu celkovou péči doplnit o olejovou přísadu konopnou koupel BALNEA a následně do kůže celoplošně vetřít konopný tělový balzám.
Pro šetrnou běžnou hygienu je určena konopná mycí emulze FLUID, na problematická místa ve vlasové části je určen konopný šampon LUPY-EKZÉM. Složení všech produktů
CutisHelp odpovídá farmaceutickým zvyklostem; přípravky jsou nezávisle testovány
Státním zdravotním ústavem v Praze a neobsahují žádné nepřirozené konzervační látky (např. parabeny).

Poznámka

Technologické zpracování semen technického konopí zaručuje získání superčistého oleje bez přítomnosti nežádoucích příměsí a nutnosti jeho stabilizace prostřednictvím nepřirozených chemických syntetických konzervačních součástí aj. přísad.

Složení

Čištěná bílá farmaceutická vazelína, nechemicky extrahovaný olej ze semen konopí setého (Cannabis sativa), bezalergenní plavený včelí vosk, bezalergenní extrakt heřmánku lékařského; bez parfemace.
Údaje o firmě
Výzkumná, výrobní a obchodní společnost Parenteral a.s. je jedinou firmou v České republice, oprávněnou produkovat a prezentovat přípravky s obsahem zušlechtěného konopného oleje bez návykových a balastních látek.

Příbalový léták