Paralen—500mg, 12 tablet

Humánní léčivý přípravek

Tablety Paralen 500 jsou určeny ke snížení horečky a bolesti při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních. Dále při bolestech hlavy, zubů, bolestivé menstruaci, bolesti v krku a bolesti pohybového ústrojí provázející chřipku a nachlazení. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
40 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 4592961 | Zbozi: 18147971

Popis produktu

Tablety Paralen 500 jsou určeny ke snížení horečky a bolesti při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních. Dále při bolestech hlavy, zubů, bolestivé menstruaci, bolesti v krku a bolesti pohybového ústrojí provázející chřipku a nachlazení. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum

Užití

Paralen 500 tablety užívají dospělí, mladiství a děti od 6 let věku při bolestech různého původu např. při bolestech hlavy, zubů, pohybového ústrojí, dále při chřipkových onemocněních, ke snížení zvýšené tělesné teploty, při bolestivé menstruaci.
Paracetamol, léčivá látka přípravku Paralen 500 tablety, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Tablety Paralen 500 nezhoršují žaludeční potíže a nevyvolávají zvracení, mohou je užít i nemocní se žaludečními a dvanáctníkovými vředy a nemocní, kteří nesnášejí kyselinu acetylsalicylovou.

Dávkování

Dospělým a dospívajícím (starším 15 let) se podává 500 mg — 1000 mg paracetamolu (1-2 tablety přípravku PARALEN 500 mg tablety) dle potřeby několikrát denně v časovém odstupu nejméně 4 hodin do maximální denní dávky 4 g (8 tablet přípravku
PARALEN 500 mg tablety), nejvyšší jednotlivá dávka je 1 g (2 tablety přípravku
PARALEN 500 mg tablety). Při dlouhodobé terapii (nad 10 dnů) nemá denní dávka překročit 2,5 g (5 tablet PARALEN 500 mg tablety). Dětem a dospívajícím ve věku od 6 do 15 let se podává 250 mg — 500 mg paracetamolu (1/2—1 tableta přípravku PARALEN 500 mg tablety) v jedné dávce dle potřeby několikrát denně v 6hodinových intervalech.
Interval lze zkrátit v případě potřeby na 4 hodiny, přičemž nesmí být překročena celková denní dávka. Užívají se při jídle, užití před jídlem zvýší rychlost nástupu účinku, tablety je možné půlit nebo drtit, zapijí se douškem tekutiny.

Příznaky

Horečka, bolesti hlavy, bolestivá menstruace.

Fakta

O vhodnosti současného užívání tablet Paralen 500 s jinými léky proti bolesti a nachlazení se poraďte s lékařem. Pokud nedojde do 3 dnů k ústupu obtíží (horečka, bolest) nebo naopak dojde ke zhoršení obtíží či se vyskytnou neobvyklé reakce, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem.

Příbalový léták