Acylcoffin 450mg/50mg—10 tablet

Humánní léčivý přípravek

Acylcoffin se užívá při bolestech hlavy, pohybového ústrojí, zubů, nervů a při bolestech spojených s náhlými respiračními onemocněními chřipkového charakteru. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství starší 16 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
82 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8584005110206 | Zbozi: 18100089

Popis produktu

Acylcoffin se užívá při bolestech hlavy, pohybového ústrojí, zubů, nervů a při bolestech spojených s náhlými respiračními onemocněními chřipkového charakteru. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství starší 16 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Acidum acetylsalicylicum
Coffeinum anhydricum

Užití

Vícesložkový přípravek účinně tlumicí bolesti, ve kterém účinek kyseliny acetylsalicylové zesiluje kofein. Předpokládá se, že kofein mírní bolesti hlavy hlavně tam, kde se při jejich vzniku uplatní cévní mechanismy.

Dávkování

Nedoporučí-li lékař jinak, obvyklé dávkování u dospělých a mladistvých od 16 let jsou 1- 2 tablety každých 4 - 8 hodin. Maximální denní dávka 8 tablet se nesmí překročit.
Přípravek užijte při jídle anebo po něm, doporučuje se nechat tabletu rozpadnout v malém množství vody; zapít tekutinou, nejlépe zásaditou minerálkou. Užívání léku při jídle nebo po něm snižuje výskyt žaludečních potíží.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na některou z jejich složek, při chorobné krvácivosti, při chirurgických zákrocích spojených s větším krvácením, při vředové chorobě, dně, bronchiálním astmatu, nosních polypech, ve věku do 16 let při současně probíhajícím horečnatém onemocnění. Přípravek nesmí být podáván ve třetím trimestru těhotenství.

Složení

Acidum acetylsalicylicum 450 mg, Coffeinum anhydricum 50 mg v 1 tabletě.
Údaje o firmě
Společnost Zentiva N.V. je mezinárodní farmaceutická společnost, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej moderních značkových generických farmaceutických produktů.
Společnost má vedoucí postavení v České republice, Turecku, Rumunsku, Polsku, na
Slovensku a v Rusku a rychle roste v Bulharsku, na Ukrajině a v pobaltských státech. V roce 2009 se Zentiva stala součástí skupiny sanofi-aventis. Klíčovým prvkem strategie
Zentivy orientované na pokračování ziskového růstu je zvyšovat na trzích střední a východní Evropy dostupnost moderních léků pro pacienty prostřednictvím poskytovatelů primární péče. Zentiva tohoto růstu na dosavadních i nových trzích dosahuje jak přirozeným rozvojem svých aktivit, tak i cestou vhodných akvizic. Posláním společnosti je rozšiřovat kvalitní léčbu zejména v oblasti primární péče. Produktová řada obsahuje více než 400 produktů v 800 lékových formách a pokrývá širokou škálu terapeutických oblastí. Produkty skupiny Zentiva jsou určeny pro léčbu bolestí, kardiovaskulárních onemocnění, onemocnění centrálního nervového systému, zažívacího, močového a pohlavního ústrojí a léčbu respiračních onemocnění. V oblasti doplňků stravy se jedná zejména o vitamínové přípravky.
Wwww.zentiva.cz

Příbalový léták