Nurofen Pro Děti Active 100mg—rychle rozpustné tablety 12 ks

Humánní léčivý přípravek

Nurofen pro děti Active obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Tlumí mírné a středně silné bolesti jako jsou bolest hlavy, bolest zubů, bolest zad a pooperační bolest. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
181 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3739449 | Zbozi: 18140871

Popis produktu

Nurofen pro děti Active „obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Tlumí mírné a středně silné bolesti jako jsou bolest hlavy, bolest zubů, bolest zad a pooperační bolest. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Nurofen pro děti Active obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Ibuprofen, který patří do skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých léčiv, brání tvorbě některých látek (prostaglandinů), které se v organismu podílejí na vzniku bolesti a zánětu.
Nurofen pro děti Active se užívá: - k tlumení mírných a středně silných bolestí jako jsou bolest hlavy, bolest zubů, bolest zad a pooperační bolest. Dále se tento přípravek užívá u bolesti a horečky spojené s nachlazením a chřipkou, bolesti při zánětu středního ucha, bolesti v krku, svalové bolesti a bolesti při úrazu měkkých tkání jako je podvrtnutí nebo pohmoždění; - při horečce (včetně horečky vzniklé po očkování).
V případě bolesti uší se vždy poraďte s lékařem a přípravek užívejte pouze na základě jeho doporučení.
Přípravek je určen pro děti od 6 let s tělesnou hmotností nad 20 kg.

Dávkování

Není určeno pro děti do 6 let.
Denní dávka přípravku je 20- 30 mg/kg tělesné hmotnosti v rozdělených dávkách.
Děti od 6 do 9 let (20—30 kg): Počáteční dávka je 2 tablety, pak v případě potřeby 1-2 tablety každých 6 — 8 hodin. Dávka 6 tablet za 24 hodin nesmí být překročena.
Děti od 10 do 12 let (přibližně 31-40 kg): Počáteční dávka je 3 tablety, pak v případě potřeby 1-3 tablety každých 4 — 6 hodin. Dávka 9 tablet za 24 hodin nesmí být překročena.
U pacientů s gastrointestinálními problémy se doporučuje přípravek užívat při jídle.

Kontraindikace

  • Hypersensitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku;
  • přecitlivělost na kyselinu acetylsalicylovou nebo jiné nesteroidní protizánětlivé léky projevující se jako astma, urtikaria nebo rinitida;
  • Aktivní nebo anamnesticky rekurentní peptický vřed/krvácení (dva nebo více prokázaných případů vředu nebo krvácení);
  • anamnéza gastrointestinálního krvácení nebo perforace v souvislosti s léčbou nesteroidními antirevmatiky;
  • závažné srdeční selhání;
  • závažné selhání jater nebo ledvin;
  • třetí trimestr těhotenství.

Příbalový léták