Ibolex 200 mg—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, např. bolest svalů, kloubů, šlach a kostí, bolest zubního původu, menstruační bolest, bolest hlavy, bolest při nachlazení a chřipce. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3950475 | Zbozi: 18136333

Popis produktu

Přípravek se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, např. bolest svalů, kloubů, šlach a kostí, bolest zubního původu, menstruační bolest, bolest hlavy, bolest při nachlazení a chřipce. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

DEXIBUPROFENUM

Užití

Dexibuprofen, léčivá látka přípravku Ibolex, patří do skupiny léků nazývaných nesteroidní protizánětlivá léčiva (NSAID). NSAID, jako je dexibuprofen, se používají jako léky proti bolesti a ke kontrole zánětu. Tyto léky působí tak, že snižují množství prostaglandinů (látek, které mají vliv na zánět a bolest), které vytváří Vaše tělo. Přípravek Ibolex 200mg se používá ke krátkodobé symptomatické léčbě mírné až středně silné akutní bolesti různého původu u dospělých, jako je např. muskuloskeletální bolest (bolest svalů, kloubů, šlach a kostí), např. bolest zad, bolest zubního původu, bolest po extrakci (vytržení) zubů, menstruační bolest, bolest hlavy, bolest při nachlazení a chřipce (např. bolest hlavy a bolest končetin). Pokud se nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží do 4 dnů v případě bolesti nebo do 3 dnů v případě horečky, musíte se poradit s lékařem.

Dávkování

Počáteční dávka je 1 tableta přípravku Ibolex (200 mg dexibuprofenu), následovaná 1 tabletou každých 6 až 8 hodin podle potřeby. Mezi jednotlivými dávkami ponechejte nejméně šest hodin a bez lékařského doporučení nepřekračujte denní dávku 3 tablety přípravku Ibolex (600 mg dexibuprofenu). Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Příznaky

Bolest hlavy, zubů, zad, bolestivá menstruace, bolesti po operaci, bolest svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění.

Kontraindikace

Přípravek Ibolex může ovlivňovat nebo být ovlivňován některými dalšími léčivy.
Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užívala) nebo které možná budete užívat. Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje.

Vedlejší příznaky

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci.

Fakta

Vzhledem k nedostatečným zkušenostem u dětí a dospívajících se přípravek Ibolex nemá používat u dětí a dospívajících mladších 18 let. Pokud je nutné podávat tento léčivý přípravek u dospělých déle než 4 dny (resp. déle než 3 dny, pokud máte horečku) nebo pokud se zhorší příznaky onemocnění, je třeba vyhledat lékaře.

Poznámka

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Během posledních 3 měsíců těhotenství nesmíte užívat přípravek Ibolex, protože může vážně poškodit Vaše nenarozené dítě, a to i při velmi nízkých dávkách. Během prvních 6 měsících těhotenství máte užívat přípravek Ibolex pouze po konzultaci s lékařem.

Složení

Léčivou látkou je dexibuprofenum. Jedna potahovaná tableta obsahuje dexibuprofenum 200 mg.
Další složky jsou tableta: hypromelóza, mikrokrystalická celulóza, vápenatá sůl karmelózy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, mastek a potahová vrstva: hypromelóza, oxid titaničitý (E 171), triacetin, mastek, makrogol 6000.

Příbalový léták