Železo plus —60 tablet

Železo je nezbytným prvkem pro správnou funkci červených krvinek, jako součást molekuly hemoglobinu váže kyslík při přenosu z plic do tkání.

Cena vč. DPH
79 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2586791 | Zbozi: 18106323

Popis produktu

Zelezo je nezbytným prvkem pro správnou funkci červených krvinek, jako součást molekuly hemoglobinu váže kyslík při přenosu z plic do tkání.

Užití

Železo je nezbytným prvkem pro správnou funkci červených krvinek, jako součást molekuly hemoglobinu váže kyslík při přenosu z plic do tkání. K největším ztrátám železa dochází při krvácení, např. po úrazech, operacích, u žen při porodu, během menstruace.
Kyselina listová má v organismu důležitou funkci při dělení buněk. Přímo se účastní tvorby nukleových kyselin, které nesou informace pro průběh všech životních procesů.
Dostatečný příjem kyseliny listové je důležitý zejména v době těhotenství, kdy se tato látka podílí na zdravém růstu a vývoji plodu.
Vitamín B12 se spolu s kyselinou listovou podílí na tvorbě červených krvinek, posiluje krvetvorbu. Hraje významnou roli v udržování zdravé funkce nervové soustavy. Zelezo a vitamín B12 přispívají k normálnímu energetickému metabolismu.

Dávkování

1 tableta denně.

Kontraindikace

Výrobek není určen pro děti.

Složení

Zelezo (Fe) 20 mg, Kyselina listová (folát) 200 ug, Vitamín B12 (kyanokobalamin) 2 ug.
Údaje o firmě www.naturvita.cz

Příbalový léták