Favea Superželezo—30 tablet

Superželezo je vhodné pro situace, kdy dochází ke snížení hladiny železa v našem organismu. Takovými situacemi může být silná menstruace, těhotenství, dárcovství krve a plazmy (ke zlepšení podmínek pro tvorbu nových erytrocytů).

Cena vč. DPH
149 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595067107103 | Zbozi: 18102463

Popis produktu

Superželezo je vhodné pro situace, kdy dochází ke snížení hladiny železa v našem organismu. Takovými situacemi může být silná menstruace, těhotenství, dárcovství krve a plazmy (ke zlepšení podmínek pro tvorbu nových erytrocytů).

Účinné látky

Zelezo - iron karbonyl
Kys. Listová

Užití

Superželezo je vhodné pro situace, kdy dochází ke snížení hladiny železa v našem organismu. Takovými situacemi může být silná menstruace, těhotenství, dárcovství krve a plazmy (ke zlepšení podmínek pro tvorbu nových erytrocytů). Také vegetariánství a veganství představuje omezený přísun železa. Použitá forma železa je velkou předností tohoto přípravku, protože čistá forma železa v jeho elementární podobě je velmi šetrná pro náš organismus v porovnání se železem ve formě solí.
Zelezo a Folát (kyselina listová) přispívají: - Ke správné funkci imunitního systému, - ke snížení míry únavy a vyčerpání, - k normální krvetvorbě, - podílí se na procesu dělení buněk.
Zelezo přispívá: - K normálnímu energetickému metabolismu, - k normálním rozpoznávacím funkcím, - ke správnému přenosu kyslíku v těle.
Folát (kyselina listová) přispívá: - Ke správnému metabolismu homocysteinu, - k růstu zárodečných tkání během těhotenství, - k normální syntéze aminokyselin, - ke zdravé psychické činnosti.

Dávkování

1 tableta 1x denně před večerním jídlem.
Doporučujeme 1 - 3 měsíční kúru před plánovaným těhotenstvím, před plánovanou operací nebo před dárcovstvím krve.

Kontraindikace

Fakta

Není určeno pro děti do 3 let.
Nenahrazuje pestrou stravu.
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

Složení

Plnidlo (mikrokrystalická celulóza), elementární železo, zahušťovadlo (hydroxypropylmethylcelulóza), látka protispékavá (hořečnaté soli mastných kyselin), stabilizátor (polyvinylpyrolidon), kyselina pteroylmonoglutamová.
Aktivní látky v 1 tabletě: Zelezo v elementární formě 14 mg (100% DRHP“), kyselina listová (kyselina pteroylmonoglutamová) 200 ug (100% DRHP“). *DRHP - denní referenční hodnota příjmu

Příbalový léták