Nasivine Sensitive 0,01%—nosní kapky 5 ml

Humánní léčivý přípravek

Nasivin Sensitive 0,01% kapky s odměřeným dávkováním je lék určený pro novorozence a kojence pro podání do nosu. Vyvolává snížení překrvení sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační, protizánětlivé účinky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594059860712 | Zbozi: 18104409

Popis produktu

Nasivin Sensitive 0,01% kapky s odměřeným dávkováním je lék určený pro novorozence a kojence pro podání do nosu. Vyvolává snížení překrvení sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační, protizánětlivé účinky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Oxymetazolini hydrochloridum

Užití

Nasivin Sensitive 0,01% kapky s odměřeným dávkováním je lék určený pro podání do nosu (rhinologikum) a obsahuje alfa-sympatomimetikum oxymetazolin.
Oxymetazolin má vasokonstrikční vlastnosti, pomocí kterých vyvolává dekongesci (snížení překrvení) sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační, protizánětlivé a antioxidační účinky.
Tento lék se v samoléčení používá při akutní rýmě (rinitida), alergické rýmě a záchvatech neinfekční vasomotorické rýmy (rhinitis vasomotorica). Dále se po poradě s lékařem používá pro posílení odtoku sekretu z vedlejších nosních dutin, při zánětu sluchové (Eustachovy) trubice a zánětu středního ucha v důsledku rýmy a pro diagnostickou dekongesci sliznic.
Nasivin Sensitive 0,01% kapky je určen pro novorozence, kojence a malé děti.

Dávkování

Novorozencům do 4. týdne věku se podává 1 kapka 2-3 krát denně; dětem od 5. týdne věku do konce 1. roku 1-2 kapky 2-3 krát denně do každého nosního vchodu. Učinek se projeví 20 minut po aplikaci.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Nasivin Sensitive 0,01% kapky - pokud má dítě určitou formu chronické rýmy (rinitis sicca), projevující se zduřelou sliznicí spojenou s tvorbou krust, často provázenou malým krvácením po odloučení krust, - pokud je dítě alergické (přecitlivělé) na oxymetazolin-hydrochlorid nebo na jakoukoli složku přípravku, - po chirurgickém odstranění podvěsku mozkového přes nosní dutinu (transfenoidální hypofysektomie) nebo jiných chirurgických zákrocích, při kterých dojde k odkrytí mozkových plen (dura mater).

Příbalový léták