Ibalgin Junior 40 mg/ml perorální suspenze —100 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek IBALGIN Junior se používá k tlumení mírné až středně silné bolesti (např. bolesti hlavy, uší, zubů, krku, zad, bolesti při pohmoždění a podvrtnutí, bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění), snižuje horečku při chřipce. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3610699 | Zbozi: 18131282

Popis produktu

Přípravek IBALGIN Junior se používá k tlumení mírné až středně silné bolesti (např. bolesti hlavy, uší, zubů, krku, zad, bolesti při pohmoždění a podvrtnutí, bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění), snižuje horečku při chřipce. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ibuprofenum

Užití

Přípravek IBALGIN JUNIOR obsahuje léčivou látku ibuprofen, která patří do skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých léčiv. Svým působením tlumí bolest, snižuje horečku a zmírňuje zánět různého původu. Používá se k tlumení mírné až středně silné bolesti (např. bolesti hlavy, uší, zubů, krku, zad, bolesti při pohmoždění a podvrtnutí, bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění), snižuje horečku při chřipkových a jiných infekcích a snižuje horečnatou reakci po očkování. Pouze na doporučení lékaře se užívá při zánětlivých a degenerativních onemocněních kloubů a páteře nebo měkkých tkání pohybového ústrojí.
Přípravek Ibalgin Junior začíná působit za 15 minut a snižuje horečku u dětí až na 8 hodin.

Dávkování

IBALGIN JUNIOR se podává podle potřeby nejvýše třikrát denně v časových odstupech nejméně 6 hodin. Suspenzi je třeba zapít dostatečným množstvím nedráždivé tekutiny.
Při horečnatých a bolestivých stavech děti obvykle užívají IBALGIN JUNIOR v závislosti na tělesné hmotnosti takto: děti 6-9 let / od 20 do 29 kg: 5 ml (200mg ibuprofenu); děti 9-12 let / od 30 do 40 kg: 7,5 ml (300mg ibuprofenu).

Příznaky

K tlumení mírné až středně silné bolesti.

Kontraindikace

  • Hypersenzitivita na ibuprofen nebo na jiné nesteroidní antiflogistikum (NSA) nebo na kteroukoli pomocnou látku.
  • Pacienti s anamnézou bronchospazmu, astmatu, rinitidy nebo urtikarie v souvislosti s užíváním kyseliny acetylsalicylové nebo jiných nesteroidních antiflogistik.
  • Pacienti s anamnézou gastrointestinálního krvácení nebo perforace ve vztahu k předchozí léčbě NSA.
  • Pacienti s aktivním nebo anamnesticky rekurentním peptickým vředem / hemoragií (dvě nebo více epizod prokázané ulcerace nebo krvácení).
  • Cerebrovaskulární nebo jiné aktivní krvácení.
  • Pacienti se závažným selháním jater, závažným renálním selháním nebo závažným srdečním selháním.
  • Poruchy koagulace (ibuprofen může prodloužit dobu krvácení).
  • Neobjasněné poruchy krvetvorby, jako je trombocytopenie.
  • Poslední trimestr těhotenství.

Vedlejší příznaky

Při výskytu kopřivky, rychlého otoku kolem očí, pocitu tísně na hrudníku nebo obtíží s dechem, dále bolesti v nadbřišku či černě zbarvené stolice anebo poruchy vidění, přerušte užívání přípravku a okamžitě vyhledejte lékaře.

Fakta

Doba použitelnosti

Složení

Léčivou látkou je ibuprofenum. 1 ml perorální suspenze obsahuje ibuprofenum 40 mg.
Pomocnými látkami jsou: nekrystalizující sorbitol 70%, disperzní celulosa, sodná sůl karmelosy, monohydrát kyseliny citronové, natrium-benzoát, chlorid sodný, malinové aroma, třešňové aroma, thaumatin, sukralosa, sodná sůl sacharinu, polysorbát 60, růžový anthokyaninový extrakt, čištěná voda.

Příbalový léták