Helicid 10 mg Zentiva—28 kapslí

Humánní léčivý přípravek

HELICID ZENTIVA patří do skupiny léčiv nazývaných protivředová léčiva (antiulceróza). Snižuje tvorbu žaludeční kyseliny. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
233 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3116234 | Zbozi: 18121467

Popis produktu

HELICID ZENTIVA patří do skupiny léčiv nazývaných protivředová léčiva (antiulceróza).
Snižuje tvorbu žaludeční kyseliny. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Omeprazolum

Užití

HELICID ZENTIVA se používá ke krátkodobé i dlouhodobé léčbě vředu dvanáctníku a žaludku, vředů dvanáctníku a žaludku způsobených podáváním léčiv proti bolesti a zánětu kloubů a svalů (eroze a vředy gastroduodena způsobené podáváním nesteroidních antirevmatik-antiflogistik), vředové choroby dvanáctníku a žaludku s bakteriální infekcí žaludku (eradikace Helicobacter pylori), zánětu jícnu způsobeného návratem žaludečního obsahu do jícnu (refluxní ezofagitida) u dospělých a dětí od jednoho roku; nemoci s příznaky (např. pálením žáhy) způsobenými návratem žaludečního obsahu do jícnu (symptomatická refluxní choroba jícnu), trávicích obtíží projevujících se bolestí v nadbřišku i jiných částech břicha, pálením žáhy, návratem kyselého nebo hořkého žaludečního obsahu do jícnu a celkovou poruchou chuti k jídlu (dyspepsie).

Dávkování

Vždy užívejte přípravek HELICID 10 ZENTIVA přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem.

Kontraindikace

Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek HELICID 10 ZENTIVA nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Složení

Léčivou látkou je omeprazolum 10 mg v 1 tobolce. Pelety: pomocnými látkami jsou zrměný cukr (obsahuje nejvýše 92 % sacharosy, zbytek obsahuje kukuřičný škrob a může také obsahovat škrobové hydrolyzáty a přísady barviv), laktosa, hypromelosa 2910/6, hyprolosa, natrium-lauryl-sulfát, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, disperze kopolymeru MA/EA 1:1 30% (obsahuje natrium-lauryl-sulfát, polysorbát 80 a čištěnou vodu), makrogol 6000, mastek.
Tělo tobolky: černý oxid železitý (E 172), červený oxid železitý (E 172), žlutý oxid železitý (E 172), oxid titaničitý (E 171), želatina.
Víčko tobolky: červený oxid železitý (E 172), žlutý oxid železitý (E 172), oxid titaničitý (E 171), želatina.
Údaje o firmě
Wwww.zentiva.cz

Příbalový léták