Gaviscon Duo Efekt—24 žvýkacích tablet

Humánní léčivý přípravek

Gaviscon Duo Efekt Žvýkací tablety je kombinace dvou antacid (uhličitanu vápenatého a hydrogenuhličitanu sodného) a alginátu a působí dvojím způsobem: odstraňuje bolest a zažívací potíže; utišuje pálivou bolest na hrudníku způsobenou žadudečním obsahem. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
194 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3772085 | Zbozi: 18140870

Popis produktu

Gaviscon Duo Efekt Zvýkací tablety je kombinace dvou antacid (uhličitanu vápenatého a hydrogenuhličitanu sodného) a alginátu a působí dvojím způsobem: odstraňuje bolest a zažívací potíže; utišuje pálivou bolest na hrudníku způsobenou žadudečním obsahem.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

NATRII ALGINAS
NATRII HYDROGENOCARBONAS
CALCII CARBONAS

Užití

Přípravek Gaviscon Duo Efekt žvýkací tablety je kombinace dvou antacid (uhličitanu vápenatého a hydrogenuhličitanu sodného) a alginátu, která působí dvojím způsobem: 1. neutralizuje nadměrnou žaludeční kyselinu, a tím odstraňuje bolest a zažívací potíže; 2. vytváří ochrannou bariéru nad žaludečním obsahem, a tím utišuje pálivou bolest na hrudníku; to může trvat až po dobu 4 hodin.
Tento lék se používá k léčbě příznaků souvisejících s kyselinou při gastroezofageálním refluxu, jako jsou zpětný tok kyseliny do jícnu a ústní dutiny, pálení žáhy a porucha trávení, například po jídle nebo v průběhu těhotenství.
Nepodávejte tento léčivý přípravek dětem mladších 12 let, výjimkou je podání na doporučení lékaře.

Dávkování

Určeno k perorálnímu podání. Před spolknutím řádně rozžvýkejte.
Dospělí včetně starších pacientů a děti věku 12 let a starší: Při objevení příznaků užijte dvě až čtyři tablety po jídle a večer před spaním, maximálně čtyřikrát denně.
Děti mladší než 12 let: Mají tento přípravek užívat pouze na doporučení lékaře.

Složení

Léčivými látkami jsou 250 mg natrii alginas; 106,5 mg natrii hydrogenocarbonas a 187,5 mg calcii carbonas v jedné žvýkací tabletě.
Pomocnými látkami jsou magnesium-stearát, makrogol 20 000, manmnitol (E 421), kopovidon, draselná sůl acesulfamu, aspartam (E 951), mátové aroma a azorubin (E 122), směs xylitolu a sodné soli karmelosy.
Tento přípravek neobsahuje cukr ani gluten.

Příbalový léták