Talcid—20 x 500 mg

Humánní léčivý přípravek

Přípravek mírní pálení žáhy, pocit plnosti, bolest v nadbřišku, při záněty žaludeční sliznice, na žaludeční a dvanáctníkové vředy a záněty jícnu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
129 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 1125609 | Zbozi: 18101924

Popis produktu

Přípravek mírní pálení žáhy, pocit plnosti, bolest v nadbřišku, při záněty žaludeční sliznice, na žaludeční a dvanáctníkové vředy a záněty jícnu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Hydrotalcitum

Užití

Talcid žvýkací tablety účinkují rychlým zlepšením a úlevou při zánětech žaludeční sliznice, žaludečních a dvanáctníkových vředech, zánětech jícnu, při pálení žáhy, pocitu plnosti a bolesti v nadbřišku tím, že rychle a dlouhodobě neutralizují žaludeční kyselinu; - váží pepsin a žaludek poškozující žlučové kyseliny; - posilují faktory chránící žaludeční sliznici. Talcid působí přímo v místě bolestí a nevstřebává se do krevního oběhu.

Dávkování

Obvykle 1-2 žvýkací tablety 3-4krát denně (1-2 hodiny po jídle), před spaním a kdykoliv při výskytu obtíží

Příznaky

Užívá se u dosp. při akut.a chron.zánětech žal. sliznice (gastritida), při žal. a dvanáct. vředech, při zán. jícnu, při pálení žáhy, pocitu plnosti.

Kontraindikace

Vyslovené kontraindikace nejsou, pouze u nemocných se zhoršenou funkcí ledvin je třeba opatrnosti v dávkování a délce podávání.

Vedlejší příznaky

Přípravek je většinou dobře snášen pouze při vyšším dávkování se může vyskytnout řidší stolice.

Fakta

Talcid by neměl být podáván současně s těmito léky: tetracykliny, chinolonovými deriváty, s léky obsahujícími železo, digoxinem, s léky obsahujícími chenodeoxycholovou kyselinu, cimetidinem, kumarinovými deriváty. Přípravek může ovlivnit jejich vstřebávání z trávícího traktu a tím i jejich účinnost.

Poznámka

Talcid žvýkací tablety může být užíván diabetiky a pacienty s vysokým krevním tlakem.

Příbalový léták