Febichol—50 měkkých tobolek

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen k léčbě trávicích obtíží při chronických onemocněních jater a žlučových cest. Působí tak, že zvyšuje vylučování žluče. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
129 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595014730118 | Zbozi: 18100740

Popis produktu

Přípravek je určen k léčbě trávicích obtíží při chronických onemocněních jater a žlučových cest. Působí tak, že zvyšuje vylučování žluče. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

FENIPENTOLUM

Užití

Přípravek Febichol užívají dospělí a dospívající starší 15 let k léčbě trávicích obtíží při chronických (vleklých) onemocněních jater a žlučových cest (poruchách činnosti žlučníku, chronickém zánětu žlučníku, chronických žlučových kamenech, chronických onemocněních jater provázených trávicími obtížemi způsobenými poruchou nebo onemocněním žlučových cest) a stavech po chirurgickém odstranění žlučníku nebo po zánětu jater (hepatitidě).
Léčivou látkou přípravku Febichol je fenipentol, který po svém vstřebání zvýší vylučování žluče z jater do tenkého střeva, a tím odstraní nebo zmírní trávicí obtíže vyvolané poruchami vylučování žluče (jako jsou pocity bolesti nebo tlaku v pravém podžebří, říhání, nadýmání, průjmy, nechutenství a nesnášenlivost některých, zejména tučných či masitých jídel).

Dávkování

Dospělí a dospívající starší 15 let obvykle užívají 2 tobolky 3x denně (vždy těsně před jídlem), nemocní s méně závažnými obtížemi mohou přípravek užívat jen občas, podle potřeby (2 tobolky těsně před jídlem).
Tobolky se polykají vcelku, nerozkousané (obsah má silně palčivou, hořkou chuť!) a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny (např. sklenkou vody).
Přípravek lze užívat dlouhodobě, nicméně o délce léčby by měl rozhodnout lékař.

Složení

Léčivou látkou je fenipentol. Každá měkká tobolka obsahuje 100 mg fenipentolu.
Pomocnými látkami jsou glycerol 85%, sodná sůl měďnatého komplexu chlorofylinu, želatina.

Příbalový léták