Voltaren Forte 20 mg/g IA—gel 150 g

Humánní léčivý přípravek

Analgetikum ve formě gelu s účinkem proti bolesti až na 24 hodin při aplikaci 2x denně ráno a večer. Tlumí bolest zad, svalů a kloubů, působí proti zánětu. Snadno otevíratelný uzávěr. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
479 Kč
519 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3366672 | Zbozi: 18117337

Popis produktu

Analgetikum ve formě gelu s účinkem proti bolesti až na 24 hodin při aplikaci 2x denně ráno a večer. Tlumí bolest zad, svalů a kloubů, působí proti zánětu. Snadno otevíratelný uzávěr. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Voltaren Forte 2,32% obsahuje léčivou látku diklofenak. Patří do skupiny léčivých přípravků zvaných nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky (NSAIDs). Je speciálně vytvořen ke vtírání do pokožky a vyznačuje se zvýšeným průnikem přes kůži. Léčivá látka působí na hluboko uložené zanícené tkáně.
Voltaren Forte 2,32% se používá k úlevě od bolesti, k potlačení zánětu a k zmírnění otoků u řady bolestivých stavů postihujících svaly a klouby.
Dospivající od 14 let - krátkodobá lokální léčba akutních poranění jako je podvrtnutí, pohmoždění a tupá poranění (úrazy utrpěné při sportu)
Dospělí (od 18 let) - poranění tkání, poúrazové stavy: poranění šlach, svalů a kloubů např. při vymknutí, natáhnutí svalu a nebo pohmoždění - bolesti zad - a po poradě s lékařem u těchto stavů: - lokalizované formy revmatizmu měkkých tkání např. u tenisového loktu - bolest při nezávažných artrózách periferních kloubů a kolen

Dávkování

Voltaren Forte se aplikuje lokálně na kůži 2krát denně, nejlépe ráno a večer. Vtírá se jemně na postižené místo. Poskytuje dlouhotrvající úlevu od bolesti až na 12 hodin.
Aplikuje 2 g až 4 g Voltarenu Forte (dostatečné množství k léčení oblasti 400 — 800 cm2). Po aplikaci je nutné omýt si ruce, pokud nejsou místem k léčení.

Složení

Jeden gram přípravku Voltaren Forte obsahuje diclofenacum diethylaminum 23,2 mg, což odpovídá diclofenacum natricum 20 mg.
Pomocné látky se známým účinkem: propylenglykol (50 mg/g gelu) a butylhydroxytoluen (0,2 mg/g gelu).

Příbalový léták