Vicks SymptoMed Forte citron—10 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Ulevuje od příznaků nachlazení a chřipky jako jsou bolest hlavy, celkové bolesti, bolesti v krku, ucpaný nos a horečka. Obsahuje paracetamol s účinkem proti bolesti a horečce; fenylefrin redukující otok nosní sliznice a uvolňující ucpaný nos. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2436633 | Zbozi: 18107272

Popis produktu

Ulevuje od příznaků nachlazení a chřipky jako jsou bolest hlavy, celkové bolesti, bolesti v krku, ucpaný nos a horečka. Obsahuje paracetamol s účinkem proti bolesti a horečce; fenylefrin redukující otok nosní sliznice a uvolňující ucpaný nos. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PARACETAMOLUM
PHENYLEPHRINI HYDROCHLORIDUM

Užití

Vicks SymptoMed Forte citrón ulevuje od příznaků nachlazení a chřipky, jako jsou bolest hlavy, celkové bolesti, bolesti v krku, ucpaný nos a horečka. Obsahuje dvě léčivé látky: - paracetamol s účinkem proti bolesti (analgetikum) a horečce (antipyretikum). - fenylefrin (nosní dekongescens) redukující otok nosní sliznice a uvolňující ucpaný nos.
Přípravek není určen pro děti a mladistvé do 15 let, s výjimkou případů, kdy to lékař považuje za vhodné.

Dávkování

Obsah sáčku se rozpustí v hrnku s horkou, nikoliv vroucí vodou (přibližně 250 ml). Užívá se po zchladnutí na teplotu vhodnou pro pití nápoje. - Dospělí: jeden sáček. Lze opakovat každých 4-6 hodin dle potřeby. - Mladiství nad 15 let: jeden sáček. Lze opakovat každých 6 hodin dle potřeby.
Maximální dávka je 4 sáčky za 24 hodin.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Vicks SymptoMed Forte citrón, pokud: - máte alergii na paracetamol, fenylefrin nebo na další složky přípravku - máte závažné onemocnění srdce - máte zvýšený krevní tlak (hypertenzi) - máte závažné onemocnění jater - máte onemocnění ledvin nebo potíže s ledvinami - máte výrazně zvýšenou funkci štítné žlázy (hypertyreózu) - máte glaukom s úzkým úhlem (zvýšený nitrooční tlak tzv.zelený zákal) - současně užíváte inhibitory monoaminooxidázy — (iMAO), nebo jste je užíval/a v posledních dvou týdnech - užíváte další léky, které snižují otok sliznice dýchacích cest při nachlazení a chřipce.
Nepodávejte Vicks SymptoMed Forte citrón dětem a mladistvým do 15 let.
Bez porady s lékařem nepodávejte osobám s tělesnou hmotností nižší než 65 kg.

Fakta

Pokud se příznaky onemocnění nezlepší do 3 dnů v případě horečky, nebo do 5 dnů u bolesti, nebo se dokonce zhoršují, obraťte se na svého lékaře. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dní.

Složení

Léčivé látky jsou paracetamol (paracetamolum) a fenylefrin-hydrochlorid (phenylephrini hydrochloridum). Jeden sáček obsahuje 1000 mg paracetamolu a 122 mg fenylefrin-hydrochloridu (odpovídá 10 mg fenylefrinu).
Pomocné látky jsou: sacharóza, dihydrát citronanu sodného, kyselina citronová, kyselina askorbová, draselná sůl acesulfamu (E950), aspartam (E951), chinolinová žluť, citrónové aroma.

Příbalový léták