Vetrisol Klíšťák Ixoderm—10 ml

Zdravotnický prostředek

Ixoderm je přípravek první volby určený k rychlému zneschopnění, znehybnění, usmrcení a bezpečnému odstranění přisátého klíštěte z Vašeho těla.

Cena vč. DPH
276 Kč
Dostupnost
skladem 4 ks


PDK: 2949239 | Zbozi: 18104390

Popis produktu

Ixoderm je přípravek první volby určený k rychlému zneschopnění, znehybnění, usmrcení a bezpečnému odstranění přisátého klíštěte z Vašeho těla.

Účinné látky

Ethanol
Fenol

Užití

Lihoétherový přípravek s obsahem fenolu je přípravek první volby k rychlému zneschopnění, znehybnění, usmrcení a bezpečnému odstranění přisátých klíšťat.

Dávkování

Způsob aplikace: Aplikovat pomocí tuby jednu až tři kapky na přisáté klíště, tak aby došlo k jeho úplnému pokrytí a po 2 až 5 minutách klíště odstranit. Poté je klíště usmrceno a zcela dehydratováno.

Příznaky

Klíšťata.

Kontraindikace

Přípravek nepoužívejte při známé přecitlivělosti na účinnou nebo na některou pomocnou látku.

Vedlejší příznaky

Ve vzácných případech po dlouhodobě aplikovaných vysokých dávkách se může projevit podráždění kůže.

Fakta

Otvor tuby s přípravkem Ixoderm se po odšroubování uzávěru opatrně přiloží až ke klíštěti a samovolně, případně velmi mírným stlačením tuby, se na klíště nanese jedna až tři kapky přípravku tak, aby bylo klíště přípravkem zcela pokryto. Asi po 2 až 5 minutách (podle množství použitého přípravku) se částečně zaschlý přípravek odstraní a spolu s ním i klíště pokud bylo přisáto kratší dobu. Pakliže po odstranění zaschlého přípravku se klíště stále drží kusadly, je již zcela usmrceno a dehydratováno (jeho tělní tekutiny byly nasáty do přípravku). Takto usmrcené klíště ji již možno zcela bezpečně odstranit kleštičkami či pinzetou kývavým pohybem. Po odstranění klíštěte je vhodné nakápnout na postižené místo vhodný desinfekční prostředek. Dále je doporučeno místo měsíc sledovat, zda se neobjeví na kůži v místě, kde bylo klíště přisáto začervenání, které se postupně může rozšiřovat (v tomto případě je třeba neodkladně vyhledat lékaře).

Poznámka

Přípravek je hořlavina l.třídy, při zacházení dbejte zvýšené opatrnosti. Uchovávejte při teplotě do 25"C. Chraňte před světlem a mrazem. Neotvírejte ani jinak nemanipulujte s přípravkem v blízkosti otevřeného ohně či jiných zdrojů tepla. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším užívání přípravku poraďte s lékařem.

Složení

Lihoetherový roztok fenolu. Ethanol, diethylether, nitrocelulóza, fenol.
Údaje o firmě
Mise společnosti Vetrisol — vnášet Vitalitu do života — je výrazem snahy porozumět životu spotřebitelů v jedenadvacátem století a jejich potřebám pomoci tak, aby zákaznící lépe vypadali, lépe se cítili a měli více ze života.
Společnost Vetrisol byla založena v roce 2006. Specializuje se na vývoj, výrobu a prodej doplňků stravy a veterinárních přípravků splňující kritéria nejvyšší kvality, účinnosti a cenové dostupnosti. Vetrisol s.r.o. disponuje týmem odborníků, kteří pracují v oboru desítky let a mají zkušenosti s výrobou jak v ČR tak v zahraničí.
Wwww.vetrisol.cz

Příbalový léták