Háček na klíšťata—2 ks

Speciální otočné háčky slouží k efektivnímu odstranění klíšťat jakékoliv velikosti na kterékoliv části těla. Nedochází k uvíznutí hlavičky klíštěte v kůži, odstranění je nebolestivé a trvá pouze pár sekund.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3760063261370 | Zbozi: 18103434

Popis produktu

Speciální otočné háčky slouží k efektivnímu odstranění klíšťat jakékoliv velikosti na kterékoliv části těla. Nedochází k uvíznutí hlavičky klíštěte v kůži, odstranění je nebolestivé a trvá pouze pár sekund.

Užití

Nový způsob odstraňování klíšťat.
Nedochází k uvíznutí hlavičky zavrtaného klíštěte v kůži.
Odtranění je nebolestivé a velice rychlé (trvá několik sekund).
Nedochází ke stlačení a prasknutí nasátého klíštěte, což omezuje přenos zárodků
Lymské boreliózy, babéziózy a dalších možných infekcí.
Není nutno používat další látky ani prostředky.

Fakta

Návod k použití

1 Zvolte vhodný háček podle velikosti klíštěte. 2. Vidlici háčku nasuňte na přisáté klíště. 3. Háček několikrát šroubovitě otočte, klíště se samo uvolní po 2-3 otáčkách.

Poznámka

Pobyt v přírodě přináší radost , ale často bývá spojen se starostmi o zdraví v souvislosti s přisátím klíšťat, které mohou způsobit vážné onemocnění klíšťovou encefalitidou.
Klíšťový zánět mozku může zanechat trvalé následky v podobě obrn. Onemocnění má sezónní charakter s maximem výskytu v červnu a v září a počet nakažených souvisí s výskytem infikovaných klíšťat v přírodě. Ročně je v České republice evidováno několik set případů klíšťové encefalitidy. Přitom jedinou spolehlivou obranou proti této nemoci je očkování.
Před klíšťovou encefalitidou jsou chráněny pouze očkované osoby nebo ty, které nákazu prožily. Onemocnět mohou vnímavé děti i dospělé osoby. Je zajímavé, že největší počet onemocnění vzniká u dospělých osob. Souvisí to s frekvencí pobytu těchto osob v přírodě a se stavem odolnosti organismu.
Ohroženy jsou i lidé žijící v endemických oblastech s výskytem tohoto onemocnění, stejně jako náhodní rekreanti. Starousedlíci často mají dojem, že jsou imunní, ale zkušenosti ukazují, že tomu tak není. Mnohdy právě u nich je průběh nemoci vážný a nečekaný, protože pouze u malého procenta z nich dojde k vytvoření ochranných látek po opakovaném přisátí klíšťat bez zjevného onemocnění.
Základní očkování probíhá většinou v zimních měsících roku. Kdo však z různých důvodů očkování neabsolvoval, má možnost využít možnosti aplikace očkování ve zkrácených intervalech podáním prvních dávek tak, aby vytvořená imunita po očkování chránila ještě v této sezóně. Základní očkování chrání na období 3 let, přeočkování je pak doporučováno jednou dávkou v tříletých intervalech.
Po příchodu z procházky oblečení vyklepejte a pečlivě prohlédněte celé tělo. Klíšťata jsou totiž zákeřná a k přisátí ráda volí málo viditelná místa - často se skrývají ve vlasech nebo v kožních záhybech. Pokud najdete klíště, co nejdříve ho odstraňte není na tom vůbec nic složitého. Na přichycené klíště nakapejte dezinfekci. Nejlépe tupou pinzetou opatrně uchopte klíště co nejblíže ke kůži a hýbejte s ním do stran, dokud se samo neuvolní. Ranku poté opět dezinfikujte. Vyvarujte se přímého doteku klíštěte a kůže infekce se může do těla dostat i obyčejnou oděrkou.
Pokud zatím nejste očkováni, chraňte se v přírodě alespoň vhodným oblečením nejlépe světlé barvy, s dlouhými rukávy a nohavicemi.
Starost o přikousnutá klíšťata není zbytečným luxusem. Riziko onemocnění boreliózou se totiž významně snižuje, pokud klíště opatrně odstraníme do 24 hodin. Borelie se vyskytují v jeho slinách a střevním obsahu a infikováno jimi je v našich krajích údajně asi 30 % klíšťat. Pokud na pokožce pozorujete mapovité zarudnutí, které není na dotek bolestivé (někdy bývá doprovázeno chřipkovými příznaky), vyhledejte bez odkladu lékaře, protože to mohou být první příznaky boreliózy.
Údaje o firmě www.otom.com

Příbalový léták