ALFA Pinzeta na klíšťata—1 ks

Pinzeta Alfa, která je určena k lehkému a spolehlivému odstranění kllíštěte přisátého kdekoliv na kůži.

Cena vč. DPH
45 Kč
Dostupnost
skladem 9 ks


PDK: 8594027312922 | Zbozi: 18103917

Popis produktu

Pinzeta Alfa, která je určena k lehkému a spolehlivému odstranění kllíštěte přisátého kdekoliv na kůži.

Užití

Klíšťat jsou dnes plné lesy. Je tedy pravděpodobné, že až se naplno rozjede houbařská a rekreační sezona, přinesete si některé domů vy nebo třeba váš pes.

Dávkování

Pinzetou uchopte klíště až u jeho hlavičky a opatrně jí otáčejte. Po odstranění klíštěte místo důkladně vydezinfikujte.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Pokud na sobě objevíte přisáté klíště, místo nejprve dezinfikujte. Pokud je přichyceno jen krátce, dezinfekce může zahubit případný virus klíšťové encefalitidy.
Klíště vytahujte nejlépe pinzetou s kulatým či tupým okrajem. Kývejte s ním opatrně doleva a doprava a mírně táhněte. Do dvou nebo tří minut by se mělo uvolnit. Pokud přece jen v ráně zůstanou zbytky kusadel, vypudí je dezinfekce, kterou na ránu opět nastříkejte.
Vytažené klíště pak zabalte do ubrousku a spláchněte do záchoda. Hroty pinzety stejně jako potřísněná místa vydezinfikujte a důkladně si umyjte ruce.
Postup odstranění klíštěte ze psa je stejný jako u člověka. Jen protože jsou zvířata neklidnější, není zpravidla možné tři minuty klíštětem kývat ze strany na stranu. Proto je potřeba zvolit rychlejší způsob — silnější tah s mírným zakroucením. "Je jedno, na kterou stranu klíštětem kroutíte, důležité je ho nerozmáčknout a ránu pak vydezinfikovat nejlépe prostředkem na bázi jódu, tedy například jódovou tinkturou nebo jodisolem,

Poznámka

Pinzeta je vhodná i pro použití u psů a koček.

Příbalový léták