Traumacel Biodress Krytí na rány vstřebatalné—10x10cm, 10ks

Zdravotnický prostředek

Traumacel Biodress - krycí prostředek určený k hojení jak akutních, tak chronických ran; např. chronické bércové ulcerace, popáleniny, drobná traumata

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8590317102921 | Zbozi: 18138186

Popis produktu

Traumacel Biodress - krycí prostředek určený k hojení jak akutních, tak chronických ran; např. chronické bércové ulcerace, popáleniny, drobná traumata

Účinné látky

Oxidovaná celulóza hydrogenvápenatá sůl (100% účinné látky)

Užití

Vstřebatelný krycí prostředek s hemostatickým účinkem Traumacel Biodress se používá k hojení akutních i chronických ran (bércové ulcerace, popáleniny, drobná traumata). Krytí lze aplikovat ve všech fázích hojení ran. Lze ho použít u mírně, středně i silně secernujících ran a také u ran infikovaných. Krytí je indikováno i u silně bolestivých ran, protože výrazně snižuje bolest v ráně.

Dávkování

Na ráně může být ponechán 1-3 dny, četnost výměny závisí na množství exsudátu.
Traumacel Biodress lze používat dlouhodobě.

Příznaky

Traumacel Biodress je určený k hojení akutních i chronických ran. Po aplikaci dochází velmi rychle k výraznému snížení bolesti v ráně, podporuje granulaci i epitelizaci rány a má hemostatické účinky. Traumacel Biodress výrazně urychluje všechny fáze hojení ran.

Kontraindikace

Aplikace není vhodná na suché, nekrotické rány.

Vedlejší příznaky

Traumacel Biodress je dobře snášen a po jeho aplikaci nebyly pozorovány žádné nežádoucí účinky v oblasti rány ani v jejím okolí.

Fakta

Před aplikací Traumacelu Biodress se doporučuje obklad rány roztokem s antimikrobiálními účinky. Po ošetření okolí rány standardním postupem (např. indiferentní pastou) se do rány aplikuje Traumacel Biodress tak, aby pokud možno nepřesahoval okraje rány. Velikost aplikovaného krytí lze přizpůsobit velikosti rány přistřižením rozměru. Dále se přiloží sekundární krytí (např. mastný tyl) a fixace se provede hydrofilním obinadlem. Na ráně může být krytí ponecháno 1-3 dny, četnost výměny závisí na množství exsudátu - u silně secernujících ran je nutná výměna krytí denně, u středně secernujících ran ob den a u mírně secernujících ran ve fázi epitelizace stačí výměna krytí po 3 dnech. Výměna krytí je snadná a netraumatizuje pacienta, protože
Traumacel Biodress je většinou plně resorbován.
Údaje o firmě
Společnost BIOSTER, a.s vznikla jako soukromá společnost v roce 1993, ovšem s historií sahající až do roku 1972, kdy bylo založeno původní Centrum radiačních technologií. BIOSTER, a.s. se zabývá výrobou zdravotnických potřeb. Poskytuje však i službu radiační sterilizace - tato ozařovna byla první svého druhu v České republice.
Společnost je certifikována podle přísných evropských standardů ošetřujících výrobu zdravotnických potřeb, všechny produkty jsou opatřeny CE známkou.
Wwww.bioster.cz

Příbalový léták