Prontosan Wound Gel X—hydrogel na aktivní odstranění biofilmu, 250g

Zdravotnický prostředek

Prontosan Wound Gel X je viskózní hydrogel ke zvlhčování, čištění a dekontaminaci rozsáhlých akutních a chronických ran a popálenin až do čtvrtého stupně.

Cena vč. DPH
2 020 Kč
Dostupnost
skladem 3 ks


PDK: 2840396 | Zbozi: 18135691

Popis produktu

Prontosan Wound Gel X je viskózní hydrogel ke zvlhčování, čištění a dekontaminaci rozsáhlých akutních a chronických ran a popálenin až do čtvrtého stupně.

Užití

Pro čištění, zvlhčování a dekontaminaci akutních ran - traumatické rány (např. tržné rány, odřeniny nebo bodné rány — je-li indikováno sešití, měl by se Prontosan© Wound Gel X aplikovat až po chirurgickém zákroku) i pooperační rány. Dále chronických ran (včetně komplikovaných, nepoddajných ran, dutin, obtížně se hojících ran), ran způsobených teplem (popáleniny 1. až 4. stupně, omrzliny), ran způsobených chemikáliemi a radiací.
Pro změkčení, uvolnění a odloučení povlaků z ran. Použití Prontosan© Wound Gel X je bezbolestné a většinou dobře snášené. Rychle zmírňuje nepříjemný zápach ran.

Dávkování

Nejdříve by se rány měly vždy vypláchnout a vyčistit např. roztokem Prontosan©, aby detrit nebo povlak, který se může rychle vytvořit, byl již odstraněn před následujícím ošetřením ProntosanĎ Wound Gelem X. Spodina rány by měla být vždy hojně pokryta gelem. Za tím účelem se Prontosan© Wound Gel X aplikuje na ránu, nebo se jím vyplní dutiny a kapsy. Prontosan© Wound Gel X může zůstat na ráně do dalšího převazu.
Tímto způsobem je povrch rány kontinuálně zvlhčován. Povlaky se jemně uvolňují a odstraní se při dalším převazu. Aplikace by měla být prováděna s dostatečnou frekvencí, aby byly všechny povlaky a nekrózy rychle odstraněny a spodina rány optimálně připravena. To jsou dobré předpoklady pro přirozené hojení rány. Prontosan© Wound Gel
X by se měl používat nepřetržitě maximálně 30 dní.

Příbalový léták