Granuflex extra tenký Krytí hydrokoloidní—7,5x7,5cm, 5ks

Zdravotnický prostředek

Hydrokoloidní krytí GranuFlex vytváří optimální vlhké prostředí, které podporuje hojení mírně až středně secernujících ran.

Cena vč. DPH
409 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 768455050444 | Zbozi: 18117011

Popis produktu

Hydrokoloidní krytí GranuFlex vytváří optimální vlhké prostředí, které podporuje hojení mírně až středně secernujících ran.

Užití

Granuflex extra tenký je sterilní, tenké hydrokoloidní krytí tvořené vnitřní vrstvou hydrokoloidů obsažených v adhezivní polymerové matrix (vrstva, která přichází do kontaktu s ránou) a vnější vrstvou tvořenou polyuretanovým filmem. Krytí reaguje s exudátem z rány a vytváří vlhké prostředí, které podporuje proces hojení, absorbuje exudát z rány a napomáhá rozkládání neživé tkáně.

Příznaky

Indikace

chirurgických zákrocích (např. pooperační rány).

Prevence

Tento výrobek je dodáván jako sterilní. Pokud došlo k přímému poškození obalu, výrobek nepoužívejte.

Kontraindikace

Nepoužívat u pacientů se známou přecitlivělosti na toto krytí nebo jeho složky.

Fakta

Použijte krytí, které přesahuje ránu o 2cm. Krytí absorbuje exudát rány a vzniká gel. Ten se může objevit jako bublina na vnější straně krytí. Odstraňte silikonový krycí papír ze zadní strany krytí a co nejméně se dotýkejte kontaktního povrchu. Ránu překryjte krytím, nenapínejte jej. Rukou přitlačte krytí v okolí rány, abyste zajistili správné přilnutí okrajů.

Poznámka

Upozornění: V indikovaných případech je třeba provést příslušná podpůrná opatření (např. odstupňovaná kompresivní bandáž u léčby bércových vředů nebo uvolnění tlaku při léčbě dekubitů). Léčebným účinkem krytí dochází k rozkladu odumřelé tkáně, a tak se může stát, že se rána při prvních převazech jeví větší než byla původně. Kolonizace chronických ran je běžná a není kontaindikací použití krytí. Pod lékařským dohledem lze použít krytí i u infikovaných ran, a to v kombinaci s příslušnou léčbou antibiotiky a častým sledováním rány. Vyjímečně byly hlášeny irtace a/nebo macerace kůže, hypergranulace a alergické reakce. Při postižení kůže v okolí defektu se nedoporučují příliš časté převazy. V případě klinické anaerobní infekce se nedoporučuje okluzivní léčba.
Údaje o firmě
Wwww.convatec.com

Příbalový léták