Traumacel Biodress Disinfect Krytí antimikrobiální—10x10cm, vstřebatelné proteázy remodelující, neadherentní, 5ks

Zdravotnický prostředek

Traumacel Biodress Disinfect je účinná kombinace bioaktivního sterilního vstřebatelného krytí z oxidované celulózy a antimikrobiálního neadherentního vysoce savého krytí, které obsahuje chemické antiseptikum chlorhexidin ničící široké spektrum grampoziti

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8590317102945 | Zbozi: 18117527

Popis produktu

Traumacel Biodress Disinfect je účinná kombinace bioaktivního sterilního vstřebatelného krytí z oxidované celulózy a antimikrobiálního neadherentního vysoce savého krytí, které obsahuje chemické antiseptikum chlorhexidin ničící široké spektrum grampoziti

Účinné látky

Hydrogenvápenatá sůl oxidované celulózy
Chlorhexidin

Užití

Působením kombinace antimikrobiálního krytí a bioaktivního krytí dochází ke snížení mikrobiální zátěže, vyčištění spodiny rány, nastartování a urychlení procesu granulace a epitelizace. Má velmi dobré dezodorační účinky. Díky hemostatickým účinkům je vhodný k zástavě krvácení infikovaných a znečištěných ran akutních i chronických.

Dávkování

Vstřebatelné bioaktivní krytí (10x10 cm) vložte do rány (lze přizpůsobit velikosti rány) a následně překryjte antimikrobiálním neadherentním vysoce savým krytím (16x16 cm) tak, aby potištěná strana krytí byla nahoře. Výměnu krytí doporučujeme ve 24 hod. intervalech, v případě nutnosti i po 12 hodinách. Minimální doba používání je 4 dny a maximální 11 dnů. Po vyčištění spodiny rány pro nastartování a urychlení procesu hojení pokračujte v terapii Traumacelem Biodress Comfort anebo Traumacelem Biodress.
Bioaktivní krytí je většinou plně resorbováno, případné zbylé krytí (v okrajích rány) nebo žlutou gelovou hmotu na spodině rány při převazu odstraňte osprchováním anebo obkladováním.

Příznaky

Infikované akutní, chronické a těžko léčitelné rány - secernující, kde potřebujeme z rány odstranit infekci, vyčistit spodinu a nastartovat proces hojení. Traumacel Biodress
Disinfect je vhodný především pro léčbu chronických bércových ulcerací, dekubitů, defektů diabetických nohou, ran hojících se per secundam, menších popálenin, traumat apod.

Kontraindikace

Nekrotické rány, zástava tepenného krvácení.

Vedlejší příznaky

Neměl by se používat na více než 10% tělního povrchu, nepoužívat při přecitlivělosti či alergii na chlorhexidin. Traumacel Biodress Disinfect není kompatibilní s jodidem draselným a neměl by se používat s oxidačními činidly na bázi aktivního chloru určenými k čištění ran např. Eusol, peroxid vodíku a jodové roztoky.

Fakta

Traumacel Biodress Disinfect významně ovlivňuje metabolické a biochemické procesy přímo v ráně a aktivně ovlivňuje remodelaci poškozené tkáně na základě schopnosti inhibovat metrixové metaloproteinázy, aktivovat fibroblasty a zvyšovat množství růstových faktorů. Má schopnost vázat vodu, což zajišťuje příznivé vlhké mikroklima v ráně. Napomáhá snižovat ztráty iontů z rány. Traumacel Biodress Disinfect je také vhodný k zástavě kapilárního, drobného venózního krvácení u infikovaných a jinak znečištěných ran a drobných poranění. K zástavě dochází obvykle do 1-2 minut v závislosti na intenzitě krvácení. Bioaktivní krytí (10x10 cm) lze přizpůsobit velikosti krvácející plochy.

Složení

Bioaktivní sterilní vstřebatelné krytí (10x10 cm) z přírodní oxidované celulózy a antimikrobiální neadherentní savé krytí potištěné z horní strany žlutým logem (polyamidový úplet s chlorhexidinem 16x16 cm).
Údaje o firmě
Společnost BIOSTER, a.s vznikla jako soukromá společnost v roce 1993, ovšem s historií sahající až do roku 1972, kdy bylo založeno původní Centrum radiačních technologií. BIOSTER, a.s. se zabývá výrobou zdravotnických potřeb. Poskytuje však i službu radiační sterilizace - tato ozařovna byla první svého druhu v České republice.
Společnost je certifikována podle přísných evropských standardů ošetřujících výrobu zdravotnických potřeb, všechny produkty jsou opatřeny CE známkou.
Wwww.bioster.cz

Příbalový léták