Traumacel Biodress Comfort Krytí neadherentní—účinná plocha 10x10cm, vstřebatalné proteázy remodelující, 5ks

Zdravotnický prostředek

Traumacel Biodress Comfort je určen k léčbě akutních, chronických a těžko léčitelných ran (bércové ulcerace, dekubity, defekty diabetických nohou, popáleniny). Je to účinná kombinace bioaktivního sterilního vstřebatelného krytí z oxidované přírodní celul

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8590317102938 | Zbozi: 18113777

Popis produktu

Traumacel Biodress Comfort je určen k léčbě akutních, chronických a těžko léčitelných ran (bércové ulcerace, dekubity, defekty diabetických nohou, popáleniny). Je to účinná kombinace bioaktivního sterilního vstřebatelného krytí z oxidované přírodní celul

Účinné látky

Hydrogenvápenatá sůl oxidované celulózy

Užití

Působením Traumacelu Biodress Comfort dochází k vyčištění a oživení spodiny rány, navození a urychlení procesu granulace a epitelizace. Má analgetické účinky již po týdnu aplikace, bakteriostatické a baktericidní účinky, zajišťuje rychlou a efektivní lokální hemostázu obvykle do 1-2 minut.

Dávkování

Bioaktivní krytí 10x10 cm (můžete přizpůsobit velikosti rány) vložte do rány a následně překryjte neadherentním vysoce savým krytím tak, aby potištěná strana krytí byla nahoře.
Na ráně může být krytí ponecháno 1-4 dny. Povleklé a silně secernující rány doporučujeme převazovat 1x za 24 hodin. Rány mírně či středně secernující převazujte 1x za 48-72 hodin. Bioaktivní krytí 10x10 cm můžete aplikovat ve 2 vrstvách a ránu převázat 1x za 4 dny.

Kontraindikace

Nekrotické rány, zástava tepenného krvácení.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Traumacel Biodress Comfort významně ovlivňuje metabolické a biochemické procesy přímo v ráně a aktivně ovlivňuje remodelaci poškozené tkáně na základě schopnosti inhibovat metrixové metaloproteinázy, aktivovat fibroblasty a zvyšovat množství růstových faktorů. Má schopnost vázat vodu, což zajišťuje příznivé vlhké mikroklima v ráně. Napomáhá snižovat ztráty iontů z rány.

Poznámka

Traumacel Biodress Comfort je určen pro léčbu chronických ran, které nejeví známky hojení, jsou povleké a secernující. Použijeme jej tam, kde potřebujeme vyčistit spodinu a nastartovat proces hojení a u silně bolestivých ran.
Údaje o firmě
Společnost BIOSTER, a.s vznikla jako soukromá společnost v roce 1993, ovšem s historií sahající až do roku 1972, kdy bylo založeno původní Centrum radiačních technologií. BIOSTER, a.s. se zabývá výrobou zdravotnických potřeb. Poskytuje však i službu radiační sterilizace - tato ozařovna byla první svého druhu v České republice.
Naše společnost je certifikována podle přísných evropských standardů ošetřujících výrobu zdravotnických potřeb, všechny naše produkty jsou opatřeny CE známkou.
Bioster vyrábí Traumacel pro zástavu krvácení, Traumacel Biodress pro léčbu nehojících se ran, poskytuje službu radiační sterilizace, službu balení a mikrobiologické laboratoře.
Wwww.bioster.cz

Příbalový léták