Terezia B-komplex Super Forte—100 tablet

B-komplex je souhrnné označení pro vitaminy skupiny B. Jsou to ve vodě rozpustné vitaminy, které jsou důležité pro správné fungování organizmu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3066629 | Zbozi: 18109302

Popis produktu

B-komplex je souhrnné označení pro vitaminy skupiny B. Jsou to ve vodě rozpustné vitaminy, které jsou důležité pro správné fungování organizmu.

Užití

VITAMIN B1 (thiamin) přispívá k normálnímu energetickému metabolizmu, normální činnosti nervové soustavy a k normální psychické činnosti a činnosti srdce.
VITAMIN B2 (ribofl avin) přispívá k udržení normálního stavu sliznic a červených krvinek, k udržení normálního stavu pokožky a zraku, k normálnímu energetickému metabolizmu železa, k ochraně buněk před oxidačním stresem.
VITAMIN B3 (niacin) přispívá k normálnímu energetickému metabolizmu, k normální činnosti nervové soustavy a psychické činnosti, k snížení únavy a vyčerpání.
VITAMIN B5 (kyselina pantothenová) přispívá k normální syntéze a metabolizmu steroidních hormonů,vliv na metabolizmus vitaminu D a neurostransmiterů.
VITAMIN B6 (pyridoxin) přispívá k normální syntéze cysteinu a metabolizmu homocysteinu, k normálnímu metabolizmu bílkovin a glykogenu, k regulaci hormonální aktivity.
VITAMIN B7 (biotin / vitamin H) přispívá k normální činnosti nervové soustavy a psychické činnosti, k normálnímu metabolizmu makroživin, k udržení normálního stavu vlasů, sliznic a pokožky.
VITAMIN B9 (kyselina listová) přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, k normální syntéze aminokyselin, k normální krvetvorbě a metabolizmu homocysteinu.
VITAMIN B12 (kobalamin) přispívá k normální činnosti nervové soustavy a psychické činnosti, ke snížení míry únavy a vyčerpání, k normální tvorbě červených krvinek a k normální funkci imunitního systému.

Dávkování

Doporučené dávkování - 1 tableta denně.

Fakta

B-komplex je souhrnné označení pro vitaminy skupiny B. Jsou to ve vodě rozpustné vitaminy, které jsou důležité pro správné fungování organizmu. Hlavním zdrojem vitaminů skupiny B jsou kvasnice, maso, sýry, celozrnné obiloviny, luštěniny a ořechy. Vitamin B objevil v roce 1912 polský biochemik Kazimierz Funk.

Poznámka

Vhodné pro bezlepkovou dietu, těhotné a kojící ženy. Nevhodné pro děti do 12 let.

Složení

Kukuřičný škrob, nikotinamid, protispékavá látka mikrokrystalická celulóza, pantothenát vápenatý, předželatinovaný kukuřičný škrob, thiamin hydrochlorid, ribofl avin, pyridoxin hydrochlorid, potah tablety (hydroxypropymethylcelulóza, barvivo ribofl avin), protispékavé látky talek a stearan hořečnatý, stabilizátory polyvinylpyrrolidon a zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy, kyselina pteroylmonoglutamová, biotin, kyanokobalamin.

Příbalový léták