Surgispon Standard 8x5x1cm—2 ks

Zdravotnický prostředek

SURGISPON - Vstřebatelná absorbovatelná želatinová houba je sterilní, tvárná, ve vodě nerozpustná určená pro hemostatické použití na krvácející povrch. Má porézní strukturu, která aktivuje trombocyty. To způsobí jako katalyzátor pro tvorbu fibrinu.

Cena vč. DPH
269 Kč
Dostupnost
skladem 2 ks


PDK: 3137065 | Zbozi: 18114108

Popis produktu

SURGISPON - Vstřebatelná absorbovatelná želatinová houba je sterilní, tvárná, ve vodě nerozpustná určená pro hemostatické použití na krvácející povrch. Má porézní strukturu, která aktivuje trombocyty. To způsobí jako katalyzátor pro tvorbu fibrinu.

Účinné látky

hemstatická želatina

Užití

SURGISPON - Vstřebatelná hemostatická želatinová houba je sterilní, tvárná, ve vodě nerozpustná vstřebatelná houba určená pro hemostatické použití pro aplikaci na krvácející povrch. SURGISPON je nepyrogenní a biokompatibilní.
SURGISPON je chirurgická hemostatická houba, vyrobená z vysoce čištěného prvotřídního želatinového materiálu pro použití při různých chirurgických zákrocích.
Pokud je implantována in vivo a použita ve vhodných množstvích, je zcela absorbována během 3-4 týdnů. Při aplikaci na krvácející slizniční oblasti zkapalní během 2 až 5 dnů.
Želatinové houby SURGISPON mají porézní strukturu, která aktivuje trombocyty v okamžiku, kdy krev přichází do styku se základní hmotou houby. To způsobí, že trombocyty uvolní řadu látek, které podporují jejich agregaci ve stejnou dobu, kdy jejich povrch změní charakter, což jim umožňuje působit jako katalyzátor pro tvorbu fibrinu.
INDIKACE:
SURGISPON Ize efektivně používat u různých operací pro hemostázu, pokud je potlačení kapilárního, žilního a arteriolárního krvácení tlakem, ligaturou a dalšími běžnými postupy neúčinné nebo nepraktické.

Dávkování

SURGISPON může být použit suchá nebo nasycený fyziologickým roztokem soli. Kus houby SURGISPON ostřižený na požadovanou velikost, a to buď za sucha nebo nasycené sterilním isotonickým roztokem chloridu sodného (sterilní solný roztok), může být aplikován lehkým tlakem přímo na místo krvácení.
Při aplikaci za sucha by měl být jediný kus houby SURGISPON ručně aplikován na místo krvácení, a podržen na místě mírným tlakem než je docílena hemostáza.
Při použití sterilního fyziologického roztoku by měla být houba SURGISPON nejprve ponořena do roztoku, a pak vytažena zpět, stisknuta mezi prsty v rukavicích, aby se vytlačily vzduchové bubliny, a pak vrácena do fyziologického roztoku dokud to je nutné.
Houba SURGISPON by se v roztoku měla okamžitě vrátit do své původní velikosti, s mírným rozšířením v tloušťce a tvaru. Pokud tomu tak není, měla by se opět vyjmout a znovu intenzivně hníst, dokud se nevytlačí veškerý vzduch a nerozšíří se do své původní velikosti, s mírným zvětšením tloušťky a tvaru při vrácení do sterilního fyziologického roztoku. Pokud se houba SURGISPON používá mokrá, může být před aplikací na místo krvácení vlhkost vysušena gázou. Měla by být podržena na místě mírným tlakem pomocí bavlněného tampónu nebo malé gázové houbičky dokud nenastane hemostáza. Odstranění tampónu nebo gázy je usnadněno tím, že se namočí několika kapkami sterilního fyziologického roztoku, aby se zabránilo vytažení houby
SURGISPON, která by nyní měla obklopovat pevnou sraženinu. Použití odsávání aplikovaného přes bavlněný tampón nebo gázu kvůli načerpání krve do houby
SURGISPON je zbytečné, protože SURGISPON si vytáhne dostatek krve činností kapilár.
První aplikace SURGISPONu obvykle potlačí krvácení, ale pokud nepotlačí, mohou být provedena další aplikování. Pro další aplikování by měly být použity čerstvé vzorky, připravené jak je popsáno výše. Používejte pouze minimální množství houby
SURGISPON nezbytné k vyvolání hemostázy. Jakmile se dosáhne hemostázy, jakýkoli přebytek želatinové houby by měl být pečlivě odstraněn z důvodu možnosti dislokace tkání, nebo komprese jiných okolních anatomických struktur.

Kontraindikace

SURGISPON by neměla být používána: u uzavření kožních ran, protože to může narušovat hojení kožních záhybů u pacientů se známou alergií na kolagen u intravaskulárních míst kvůli riziku embolizace ve spojení s methylmethakrylátovými lepidly ve spojení s obvody pro vracení autologní krve při autotransfuzi pro primární léčbu poruch koagulace při přítomnosti infekce pro potlačení poporodního krvácení nebo menoragie v případech vystřikujícího tepenného krvácení tam, kde se krev nebo jiné tekutiny nahromadily, nebo v případech, kdy je místo krvácení ponořené, houba SURGISPON nebude působit jako tampon nebo zátka na místě krvácení, ani neuzavře krev shromažďující se za tamponem.

Vedlejší příznaky

Při umístění do dutin nebo uzavřených tkáňových prostor se doporučuje minimální předcházející komprese. Přílišnému vyplnění houbou SURGISPON je třeba se vyhnout, protože navrácení do původního objemu může interferovat s normální funkcí a/nebo by mohlo způsobit možnou nebo případnou kompresní nekrózu okolní tkáně a poškození nervů. Přestože vyplňování dutiny pro hemostázu je někdy chirurgicky indikováno, želatinová houba by tímto způsobem neměla být použita, pokud není přebytkový produkt nutný pro udržení hemostázy, měl by být odstraněn. SURGISPON by měla být odstraněna po použití a po zastavení krvácení v radikálních dutinách, procedurách laminektomie, okolo nebo v blízkosti foramin v kosti, oblasti kostěného uzavření, míchy a/nebo zrakového nervu a chiasmy nebo uzavřených tkáňových míst s přítomností kosti.
To by mohlo vést k neúmyslnému tlaku na sousední struktury, což může vést k bolestem pacienta nebo způsobit poškození nervů.

Složení

Vysoce čištěný želatinový materiál.

Příbalový léták