Suprasorb X+PH Kdytí hydrobalanční antimikrobiální—9x9cm, s polyhexanidem na infikované rány, 5ks

Zdravotnický prostředek

Hydrobalanční obvaz na infikované rány s polyhexanidem. Obvaz udržující vlhkost, na suché rány, na slabě až středně secernující rány. Antimikrobiální.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 4021447924793 | Zbozi: 18115940

Popis produktu

Hydrobalanční obvaz na infikované rány s polyhexanidem. Obvaz udržující vlhkost, na suché rány, na slabě až středně secernující rány. Antimikrobiální.

Účinné látky

Celulóza
Polyhexametylenbiguanid

Užití

Suprasorb X+PHMB antimikrobiální obvazy na rány/tamponády HydroBalance působí antimikrobiálně na široké spektrum zároedků. Navíc mohou výrobky podle stavu rány předávat ráně vlhkost nebo zachycovat nadbytečný exsudát. Tím se vytváří optimální vlhké prostředí rány. Výměna obvazu se uskuteční atraumaticky. Materiál dovoluje jednoduché přizpůsobení aktuálnímu tvaru a hloubce rány. Produkty jsou proto obzvlášť vhodné i na těžce ošetřovaná místa na těle. Nedochází ke slepení s ránou nebo sekundárním obvazem. Chladivý efekt výrobků pociťují pacienti jako příjemný a tlumící bolesti.
Tyto produkty jsou sterilně jednotlivě zabalené a sterilované zářením.

Dávkování

Suprasorb X+PHMB antimikrobiální obvazy jsou určeny pouze k jednorázovému použití a nesmějí se znovu sterilizovat.

Příznaky

Suprasorb X+PHMB antimikrobiální obvazy na rány/tamponády HydroBalance se mohou používat na ošetření kriticky kolonizovaných nebo infikovaných ran, když: 1)exsudují slabě až středně; 2) jsou povrchové nebo hluboké.
Jsou to např. - arteriální a venózní vředy - diabetické vředy - dekubitní vředy - povrchové popáleniny 2.stupně - pooperační chirurgické rány - kožní transplantáty - místa odběru kožních transplantátů - odřeniny, lacerace.

Kontraindikace

  • popáleniny 3. stupně
  • nepoužívat v případě přecitlivělosti na PHMB (polihexanide)
  • při ošetření infikovaných ran nelze obvaz použít jako jediný terapeutický prostředek

Fakta

Roku 1899 založil magistr farmacie Eduard Rauscher podnik na výrobu obvazového materiálu. V roce 1902 je tato firma zaregistrována ve Vídni jako Rauscher A Co.
Počátkem 30.let přebírá podnik rodina Boudů. Po druhé světové válce, kdy se opět podaří úspěšně vybudovat továrny na obvazový materiál a vatu, zakládá podnik další pobočky v Evropě a stává se tak předním výrobcem a distributorem obvazového a dalšího medicínského materiálu včetně hygienických výrobků. Otevření východní Evropy umožnilo roku 1991 založení podniku v ČSFR se sídlem ve Slavkově u Brna. V roce 1999 vznikla fúzí dvou tradičních firem, Lohmann Medical (založena v r.1851) a
Rauscher, společná firma (50/50) - Lohmann 8 Rauscher International GmbH 4 Co. KG.
Koncern Lohmann 4 Rauscher zaměstnává celkem 2.800 pracovníků a v loňském roce dosáhl obratu téměř 359 mil. EUR. Dceřinná společnost má sídlo ve Slavkově u Brna, kde jsou sklady a část výroby. Pracuje zde cca 300 zaměstnanců. Pobočný závod je v
Nové Pace, kde je výroba obvazového materiálu a pracuje zde 300 zaměstnanců.
Péče o zdraví, léčbu a ošetřování lidí vyžaduje denně vysoké nároky na jakost a bezpečnost. Jdeme touto cestou pro spokojenost našich zákazníků a zdraví pacientů.

Poznámka

POZOR
Vyskytnou-li se následující symptomy, obraťte se na lékaře: - příznaky infekce - změna zabarvení a/nebo zápach rány - stagnující léčení rány - přecitlivělost na materiál obkladů na rány a - ostatní neočekávané symptomy.
Údaje o firmě www.suprasorb.cz

Příbalový léták