Sinupret—kapky 50ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální terapii. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
159 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4029799128746 | Zbozi: 18101821

Popis produktu

Přípravek se užívá při akutních a chronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální terapii. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Herbarum extractum pro sinupret

Užití

Vodně-alkoholový extrakt rostlinných drog s obsahem hořčin, saponinů, flavonoidů, hydroxyfenylkarbonových kyselin, esterů a steroidních triterpenů. Zvyšuje tvorbu, rozpouštění a vykašlávání hlenů a působí potopudně, protizánětlivě a zčásti i proti virovým a bakteriálním infekcím.

Dávkování

Podle doporučení lékaře nebo příbalového letáku.

Příznaky

Při akutních achronických zánětech vedlejších dutin nosních a dýchacích cest a jako podpůrná léčba při antibakteriální terapii.

Kontraindikace

Přecitlivělost na některou složku přípravku.

Vedlejší příznaky

Zřídka se vyskytuje žaludeční nesnášenlivost (pocit plnosti v žaludku, nevolnost).

Fakta

Po ústupu potíží se doporučuje dobrat obsah balení. Lahvičku je třeba před použitím řádně protřepat a při odběru držet ve svislé poloze. Rostlinné výtažky mají při delším skladování sklon k zakalování, které nemá vliv na účinek.

Poznámka

Sinupret kapky obsahují v jedné dávce pro dospělého 0,45 g alkoholu. Nesmí být proto podávány nemocným s těžkým poškozením jater a ledvin, alkoholikům, epileptikům a nemocným s těžkými poruchami mozkových funkcí. V doporučených dávkách neovlivňuje
Sinupret činnosti vyžadující zvýšenou pozornost (např. řízení motorových vozidel).

Příbalový léták