Saridon—20 tablet

Humánní léčivý přípravek

Saridon je kombinace analgetických a antipyretických léčivých látek s malým množstvím kofeinu. Tyto látky jsou pečlivě vyváženy, aby pomohly od bolestí a snižovaly horečku. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
189 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3534510003413 | Zbozi: 18101764

Popis produktu

Saridon je kombinace analgetických a antipyretických léčivých látek s malým množstvím kofeinu. Tyto látky jsou pečlivě vyváženy, aby pomohly od bolestí a snižovaly horečku.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Paracetamolum
Propyphenazonum
Coffeinum

Užití

Saridon pomáhá při bolestech hlavy a zubů, migréně, neuralgiích, revmatických bolestech a při menstruačních obtížích. Tlumí bolest po operačních zákrocích a pomáhá při bolestech a horečce doprovázejících nachlazení a chřipku.

Dávkování

Dospělí: jednotlivá dávka 1-2 tablety. Mladiství (12-16 let): jednotlivá dávka 1/2-1 tableta.
V případě potřeby lze užít jednotlivou dávku v průběhu 24 hodin až 3krát.

Příznaky

Při bolestech hlavy a zubů, migréně, neuralgiích, revmatických bolestech a při menstruačních obtížích. Tlumí bolest po operačních zákrocích.

Kontraindikace

Přecitlivělost na deriváty propyfenazonu, pyrazolinu a paracetamolu. Saridon nesmíte užívat při poškození jater nebo ledvin.

Vedlejší příznaky

Příležitostně byly pozorovány alergické reakce (vyrážka na kůži, kopřivka).

Fakta

Saridon nesmíte užívat jestliže máte vážně poškozena játra nebo ledviny a nebo trpíte chudokrevností. Jste-li těhotná nebo kojíte neužívejte Saridon či jiná analgetika bez porady s lékařem. Máte-li asthma, trpíte-li chronickým nachlazením nebo chronickou kopřivkou, jste-li přecitlivělý(á) k jiným analgetikům neboantirevmatickým lékům, měl(a) byste užívat Saridon pouze po poradě s lékařem. Neužívejte Saridon současně s alkoholem a při potížích souvisejících s nadměrným požitím alkoholu.

Poznámka

Neužívejte vyšší dávku než je uvedena v této příbalové informaci. Stejně jako jiná analgetika nesmíte užívat Saridon pravidelně delší dobu. Delší dobu užívání může povolit pouze Váš ošetřující lékař. Trpíte-li bolestí nebo máte-li horečku více jak týden, navštivte Vašeho lékaře. Při předávkování nebo požití většího množství přípravku dítětem je nutné se poradit s lékařem.
Údaje o firmě .
Společnost ROCHE s.r.o. patří mezi nejúspěšnější farmaceutické firmy v České republice, a to díky mimořádně kvalitnímu portfoliu léků, které nacházejí své uplatnění především v léčbě pacientů s onkologickými a autoimunitními chorobami, v oblasti virologie a transplantační medicíny. www.roche.cz

Příbalový léták