Regulax Pikosulfát—kapky 10 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen bez doporučení lékaře ke krátkodobému léčení zácpy a při stavech vyžadujících snadnou defekaci. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
70 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4030031895616 | Zbozi: 18121156

Popis produktu

Přípravek je určen bez doporučení lékaře ke krátkodobému léčení zácpy a při stavech vyžadujících snadnou defekaci. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Natrii picosulfas monohydricus

Užití

Ke krátkodobému léčení zácpy a při stavech vyžadujících snadnou defekaci.

Dávkování

Jednorázově, zpravidla:
Dospělí a děti od 12 let: 14 — 27 kapek.
Děti od 4 let: 7 - 14 kapek.
Lék je určen pro krátkodobé užívání, nejvhodnější je užítí večer před spaním, aby k vyprázdnění došlo v ranních hodinách.
Učinek se dostaví zpravidla po 10 — 12 hodinách.

Příznaky

Zácpa.

Kontraindikace

Regulax pikosulfát nesmí být užíván při známé přecitlivělosti na léčivou látku natrium picosulfat, na triarylmethan a nebo na další složky přípravku.
Nesmí být užíván při těžké dehydrataci, při zácpě spojené s jinými potížemi, jako jsou bolesti břicha, zvracení, horečka, neprůchodnost střev, akutní infekce v dutině břišní či nadýmání bez odchodu plynů atd.
Přípravek nesmí být podáván dětem mladším 4 let.

Vedlejší příznaky

Vzácně (u 1 nebo několika z 10.000 pacientů) vznikají při krátkodobém užívání lehké bolesti břicha nebo zvýšená četnost stolice.
Velmi vzácně (u 1 nebo několika z 10.000 pacientů) může dojít k projevům přecitlivělosti.
Velmi často (u více než 1 z 10 pacientů) dochází při dlouhodobém užívání nebo vysokých dávkách ke zvýšeným ztrátám vody, draslíku a ostatních solí, což může znamenat elektrolytický rozvrat, narušení funkce srdce, vzniku svalové slabosti, a to zvláště při současném používání diuretik a kortikosteroidů.
Delší užívání přípravku Regulax pikosulfát kapky vede ke zpomalení funkce střev.

Fakta

Přípravek mohou užívat diabetici. Při dlouhotrvající zácpě je potřeba užívání přerušit a kauzálně zjistit příčinu tohoto stavu. Rovněž podávání přípravku po delší dobu se nedoporučuje vzhledem k pravděpodobnému vzniku elektrolytické disharmonie a možnosti vzniku oblenění střeva a tím obnovení zácpy.

Interakce

pikosulfát kapky. Přípravek Regulax pikosulfát kapky by mohl způsobit zvýšené vylučování draslíku stolicí. Jestliže jsou současně užívány jiné léky způsobující ztrátu draslíku, například určitá diuretika a kortikosteroidy, může dojít k nedostatku draslíku s poruchami srdeční činnosti a svalovou ochablostí.
Může být zvýšena citlivost na určitá léčiva (srdeční glykosidy).
Při chronické zácpě je nutno klinicky předem objasnit její původ.

Těhotenství a kojení

Při předepisování těhotným ženám nutno postupovat opatrně.
Obdobně je třeba postupovat i při rozhodování o použití přípravku v období laktace, protože adekvátní údaje o podávání léčivé látky kojícím ženám nejsou k dispozici.

Složení

1 ml (= 20 kapek) obsahuje: 7,5 mg natrii picosulfas monohydricum (ekv. 7,23 mg natrii picosulfas).
Pomocné látky: sorbitol 70%, nekrystalizující, propylenglykol, čištěná voda.
Údaje o firmě ,
DRŽITEL ROZHODNUTÍ O REGISTRACI
Krewel Meuselbach GmbH
Krewelstrasse 2
D-53783 Eitorf
Německo

Příbalový léták