Dulcolax —10mg, 6 čípků

Humánní léčivý přípravek

DULCOLAX čípky je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku (vlnovitý pohyb stěn střeva, který vede k vyprazdňovacímu procesu) a změkčuje stolici. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
119 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4593506 | Zbozi: 18147385

Popis produktu

DULCOLAX čípky je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku (vlnovitý pohyb stěn střeva, který vede k vyprazdňovacímu procesu) a změkčuje stolici. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Bisacodylum 10 mg

Užití

K podávání pacientům trpícím zácpou. Pro přípravu pacientů k diagnostickým výkonům, v před a v pooperační péči, a při stavech, které vyžadují podporu defekace, by měl být
DULCOLAX podáván pod dohledem lékaře.

Dávkování

Děti by měly užívat bisakodyl jen pod dohledem lékaře. Děti ve věku 4 let nebo mladší nesmí bisakodyl užívat. Jestliže není lékařem určeno jinak, doporučuje se následující dávkování: Krátkodobá léčba zácpy: Dospělí a děti nad 10 let - 1 čípek (10 mg) pro okamžitý účinek, maximálně jedenkrát za den. Děti 4 - 10 let - pro tuto věkovou kategorii je k dispozici přípravek DULCOLAX ve vhodnější lékové formě (enterosolventní tablety).

Způsob podání

minutami). Je třeba je nejprve rozbalit a potom zavést do konečníku.

Kontraindikace

DULCOLAX je kontraindikován při ileu, střevní obstrukci, náhlé příhodě břišní s nutností chirurgického výkonu (včetně zánětu slepého střeva), u akutních zánětlivých střevních onemocněních a těžké abdominální bolesti spojené s nauzeou a zvracením, které mohou být známkou závažného onemocnění. DULCOLAX je také kontraindikován při těžké dehydrataci a u pacientů se známou hypersenzitivitou na bisakodyl nebo kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku. Přípravek je kontraindikován v případě vzácných vrozených onemocnění, při nichž nemohou být užívány některé pomocné látky.

Příbalový léták