Forlax 10 g—20 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Téměř bílý prášek s vůní a chutí po pomerančích a grapefruitech, určený pro přípravu perorálního roztoku. Podává se při symptomatické léčbě zácpy u dospělých a dětí od 8 let výše. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
200 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3839827 | Zbozi: 18135150

Popis produktu

Téměř bílý prášek s vůní a chutí po pomerančích a grapefruitech, určený pro přípravu perorálního roztoku. Podává se při symptomatické léčbě zácpy u dospělých a dětí od 8 let výše. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Macrogolum
Pomerančovo-grapefruitové aroma
Sodná sůl sacharinu

Užití

Forlax patří do skupiny léků zvaných osmotická laxativa. Forlax zvýší obsah vody ve stolici, což pomůže překonat problémy způsobené velmi pomalými pohyby střev. Forlax se nevstřebává do krevního oběhu ani se v těle nerozkládá.
Forlax se používá k léčbě zácpy u dospělých a dětí od 8 let věku.
Tento léčivý přípravek je ve formě prášku, který se rozpustí ve sklenici vody (alespoň 50 ml) a vypije. Učinek se dostaví obvykle za 24-48 hodin.
Léčba zácpy kterýmkoli přípravkem by měla být pouze ve spojení se zdravým životním stylem a dietou.

Dávkování

rozpustit ve sklenici vody těsně před užitím.
Učinek přípravku FORLAX se objeví během 24 až 48 hodin po podání.
U dětí nemá léčba přesahovat 3 měsíce, pro delší léčbu není dostatek klinických údajů.
Úprava střevní motility navozená léčbou se má udržovat životním stylem a dietními opatřeními.
Denní dávku je třeba upravit podle klinického efektu a může dosahovat od jednoho sáčku obden (zvláště u dětí) do 2 sáčků denně.

Kontraindikace

  • Závažné zánětlivé střevní onemocnění (jako je ulcerózní kolitída, Crohnova choroba) nebo toxické megacolon, spojené se symptomatickou stenózou,
  • digestivní perforace nebo riziko digestivní perforace,
  • ileus nebo podezření na střevní obstrukci,
  • bolestivé břišní syndromy neurčité příčiny,
  • hypersenzitivita na makrogol (polyetylénglykol) či kteroukoli pomocnou látku.

Fakta

Před zahájením léčby je nutné vyloučit organické poruchy. FORLAX 10 g má zůstat dočasnou doplňující léčbou při osvojování si vhodného životního stylu a dietetické léčby zácpy s maximální 3-měsíční léčebnou kůrou u dětí. Pokud příznaky přetrvávají navzdory správným dietním opatřením, je třeba myslet na skrytou příčinu a léčit ji.

Složení

Léčivou látkou v každém sáčku je 10,00 g makrogolu 4000.
Pomocnými látkami jsou: sodná sůl sacharínu (E 954) a pomerančovo-grapefruitové aroma, které obsahuje pomerančovou a grapefruitovou — silici, koncentrovanou pomerančovou šťávu, citral, acetaldehyd, linalol, ethyl-butyrát, terpineol alfa, oktanal, beta a gama hexenol, maltodextrin, arabskou klovatinu, sorbitol, (E 420), BHA (E320) a oxid siřičitý (E 220).

Příbalový léták